Afbeelding
Foto: Pixabay

G&O besluit Erfgooierswoningen voorlopig niet te verkopen

Politiek

LAREN - Vanwege het uitblijven van politiek draagvlak zal Het Gooi en Omstreken (G&O) de Erfgooierswoningen in Laren op korte termijn niet verkopen. Dit meldt de woningcorporatie begin oktober per brief aan de gemeente.

“Het betreurt ons dat ons overleg niet heeft geleid tot medewerking van de gemeente Laren om de woningen aan de bewoners te kunnen verkopen”, schrijft G&O in de brief. Het college reageerde verheugd op dit besluit.

De corporatie zal de leegstaande woningen na noodzakelijk onderhoud zo spoedig mogelijk weer gaan verhuren. Wel wil de corporatie de verkoop van de Erfgooierswoningen bij bespreking van de nieuwe prestatieafspraken opnieuw inbrengen. Volgens G&O is de vastgelegde uitzondering op de afspraak om de woningen niet te mogen verkopen namelijk van toepassing op de huidige situatie. 

G&O ligt toe: “Als uitzondering is het volgende afgesproken: ‘Bij sterk veranderde omstandigheden, zoals ingrijpende wijzigingen in wet- en regelgeving of aantoonbare financiële noodzaak aan de kant van Het Gooi en Omstreken, zal nader overleg over herziening van deze afspraak gevoerd worden.’ Wij zijn van mening dat er sprake is van sterk veranderde omstandigheden. Zo hebben wij te maken gekregen met de gemeentelijke monumentenstatus, hoge onderhouds- en investeringskosten en de hoge duurzaamheidsinvesteringen. Daarnaast blijkt het politiek niet haalbaar om extra sociale huurwoningen te bouwen binnen het complex. Op basis van deze omstandigheden hebben wij overlegd met de bewoners over herziening van de afspraak.”

Uit de krant