Afbeelding
Foto: BasBEL

Seniorenvereniging BasBEL vierde 5-jarig jubileum

Mensen

BEL - Seniorenvereniging BasBEL vierde op vrijdag 15 oktober haar 5-jarige verjaardag met een lustrumlunch. “Alle voorbereidingen van bestuur en vrijwilligers waren niet voor niets”, meldt de vereniging. “Het werd een echte happening, met alles erop en eraan: eten en drinken, speeches en voordrachten, bloemen en ballonnen, en zingen en cadeaus. In de grote zaal in het Huis van Eemnes waren meer dan 100 bezoekers en genodigden.”

BasBEL vertelt verder: “In de feestelijke openingsrede verborg voorzitter René Kemperman zijn trots niet. BasBEL is in vijf jaar uitgegroeid tot een sterke club met bijna 200 leden. Vooral door de vele vrijwilligers kan de vereniging steeds meer doen, niet alleen gezellige uitjes en etentjes, maar ook belangenbehartiging en informatieverschaffing. Blaricumse Burgemeester Joan de Zwart sprak mede namens wethouders Wilma de Boer-Leijsma uit Eemnes en Jan den Dunnen uit Laren, die ook aanwezig waren. ‘Wij trekken altijd samen op’, zei De Zwart. De volle zaal inkijkend zag ze dat er grote behoefte is, juist in deze tijd, om elkaar weer te ontmoeten. Ze complimenteerde BasBEL met haar voorspoedige ontwikkeling en benadrukte dat de gemeenten de vereniging zien als gesprekspartner.

Hierna werd een feestelijke lunch in drie gangen verzorgd door het keukenteam van het Huis van Eemnes, onder aanvoering van Annemiek en Rose-Mary. De gasten waren er vol lof over. Veel complimenten waren er ook voor de snelle bediening door de eigen vrijwillige gastvrouwen van BasBEL. ‘Wat zalig toch om zo verwend te worden’, liet een van de gasten zich met een zucht ontvallen. Ze leek er zich al direct voor te schamen, maar dat hoefde helemaal niet, want al haar tafelgenoten vielen haar juist bij. 

Tussen de gangen door waren er presentaties met veel beeldmateriaal door leden van de Historische Kringen. Rasverteller Frans Ruijter verhaalde over molens in Blaricum en legde op zijn eigen komische wijze uit hoe het door een van die molens kwam dat Blaricummers nogal ‘een slordige aard’ hebben, terwijl Eemnessers juist van die ‘poetsers’ zijn. Henk van Hees presenteerde anekdotes en bijzondere foto’s van oude Eemnesser families. De zaal genoot ervan, niet alleen vanwege de herkenning, maar ook vanwege Van Hees’ talenten als cabaretier.

Leo Janssen en Hans van Deuren vertelden mooie Larense verhalen, zoals over een op het nippertje gered kunstwerk en over de reus met een lekkende zandzak die wal tussen Laren en Bussum veroorzaakte. Het zorgde bij de gasten afwisselend voor rode oortjes en een lach.

Ellen de Valk, secretaris van BasBEL en organisator van het feest, had gedacht dat samen zingen een mooie afsluiting zou zijn. Dat zij daarin gelijk had, liet de zaal wel blijken. De genodigden zongen luidkeels tijdens het optreden van het Larens mannenkoor De Speuit. Onder leiding van dirigent Hans Derkx en aan elkaar gepraat door Alex Oostvogel zong het koor een aantal van de mooiste liederen uit haar repertoire. De meest bekende liederen – het uitgedeelde advocaatje met slagroom hielp natuurlijk – zong de zaal graag mee. 

Met voor iedereen nog een cadeautje toe - het veelgeprezen boekje van Hedy D’Ancona met de geuzentitel ‘Vrolijk Verval’ - was het verjaardagsfeest compleet.”

Uit de krant