Afbeelding
Foto: Pexels

Kick-Off Oldstar Volleybal succesvol

Sport

EEMNES - “De eerste OldStars training in Het Huis van Eemnes vanochtend was een daverend succes!”, melden volleybalverenigingen Voleem en The Smashers op dinsdag 5 oktober.

“Al ruim voor 10.00 uur druppelden de eerste belangstellenden binnen voor een kopje koffie en wat lekkers”, vertelt de organisatie. “Hierbij ook af en toe met een blik van herkenning - ‘Hé, jij ook hier?’ - tussen oud-volleyballers die elkaar ooit op het veld zijn tegengekomen. De van overheidswege verplichte corona QR-code was voor sommigen nog even wennen, maar gelukkig ging dit over het algemeen prima.”

Na een welkomstwoord van zowel de voorzitters van beide verenigingen als van het Nationaal Ouderenfonds, vertrokken de deelnemers richting de kleedkamers. De organisatie vertelt verder: “Om half elf stond iedereen omgekleed op het veld en legde trainer Jaap uit wat de aangepaste spelregels zijn; een kleiner veld, niet meer springen en alleen onderhands serveren. Na een warming-up en wat baloefeningen, werd er een gezellig partijtje volleybal gespeeld.”

Veel animo

De organisatie vertelt dat ze veel enthousiaste reacties heeft gekregen. “Reacties als ‘Jeetje, na veertig jaar niet meer spelen ben ik het nog niet verleerd’, ‘Oh, dat is wel fijn, zo’n kleiner veld’ en ‘Wanneer krijgen we een time-out?’ zorgden voor een heel gezellige en gemoedelijke sfeer.”

De training was om half twaalf klaar. Voorzitters Vincent Perquin (Voleem) en Wendy Kanters (The Smashers) waren blij verrast dat er bij de eerste training direct zoveel animo was. “We hadden niet durven dromen, dat we al na de eerste training moeten nadenken over uitbreiding naar meer velden”, vertellen ze. “OldStars Volleyball is een nieuwe ontwikkeling van het Nationaal Ouderenfonds en wij zijn één van de eerste initiatieven in Nederland met deze vorm van volleybal. Uiteraard hebben we met de projectgroep geprobeerd om dit veel te promoten, maar het is toch altijd afwachten of het aanslaat. Maar klaarblijkelijk is er in de BEL-gemeenten voldoende animo. Heel erg leuk om op deze manier mensen in beweging te krijgen!”

Meer weten over OldStars sporten? Kijk dan op https://oldstars.nl/volleyball/. “Of kom gewoon gezellig op dinsdagochtend om 10.00 uur naar het Huis van Eemnes!”, stelt de organisatie voor.

Uit de krant