Ivonne (links) en Ismonda geven het goede voorbeeld.
Ivonne (links) en Ismonda geven het goede voorbeeld. Foto: Ruth van Kessel

Samen haken en breien is gezelliger dan alleen

WEESP - Haken en breien hebben hun wat truttige imago afgeschud: handwerken is hot! Iedereen doet het weer. Sjaals, truien, mutsen, maar ook knuffels haken, een rage die uit Japan is overgewaaid, een echte handwerker draait nergens zijn hand voor om. En omdat samen handwerken nog leuker is dan in je eentje, organiseren Ivonne Landaal en Ismonda Boom maandelijks een handwerkavond onder de noemer 'Haak aan en brei mee'. 26 januari is de volgende avond.
Op die avond is iedereen welkom, benadrukken de ijverige handwerksters. Van jong tot oud, ervaren of beginners, man of vrouw, wie het maar leuk vindt om met zijn of haar handen bezig te zijn, houdt van gezelligheid en om te leren of om een ander iets te leren is van harte welkom. De eerste drie avonden werden al aardig bezocht, maar er kunnen nog veel meer handwerkers bij, vinden Ivonne en Ismonda: "Wij denken dat meer mensen het net als wij leuk vinden om bij elkaar te zitten met handwerken en patronen uit te wisselen. Het is de bedoeling dat mensen elkaar inspireren en van elkaar leren. Wij hebben niet per se de leiding, maar zeker aan beginnelingen kunnen we natuurlijk wel wat uitleggen." Ivonne is de haakster en Ismonde de breister van het duo, een hobby die ze in perioden al een leven lang uitoefenen. Maar punnikers, kantklossers, vilters en kaartenmakers zijn ook welkom.

door Ruth van Kessel

'Haak aan en brei mee' is elke laatste avond van de maand in de verenigingszaal van Oversingel. Tijd: 19.30 - 21.30 uur. Kosten zijn 2 euro per keer, exclusief koffie en thee. Deelnemers nemen hun eigen materiaal mee. 26 januari is de eerstvolgende handwerkavond.