Robert Jan Stips geeft vrijdag 17 januari een concert in de City.
Robert Jan Stips geeft vrijdag 17 januari een concert in de City.

maandag 12 januari tot donderdag 15 januari

Open avonden KGW

Van maandag 12 januari tot en met donderdag 15 januari kunnen belangstellenden meekijken bij de activiteiten van de KGW in het fort op de Ossenmarkt. Elke dag van 20.00 en 22.00 uur. Een greep uit de activiteiten: fotografie, timmeren, brandschilderen, airbrush, aquarelleren, koken en glas-in-lood. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom en kan zich melden op deze avonden vanaf 20.00 uur bij de bar voor een rondleiding. Zie www.kgweesp.nl voor het activiteitenoverzicht.

Biodanza

Biodanza met Marlie begint woensdag 14 januari met nieuwe lessen. Biodanza is een combinatie van muziek, dans en contact. Het heeft een ontspannende werking. Iedere woensdagavond in basisschool De Triangel, de les start om 20.00 uur. Aanmelden via info@biodanzametmarlie.nl / 0624617030 / www.biodanzametmarlie.nl.

City Pubquiz

In de City of Wesopa wordt woensdag 14 januari een pubquiz gehouden. Meedoen kan met een team van maximaal 5 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team. Inschrijven via cityquiz@wesopa.nl. Aanvang 20.30 uur. Voor publiek gratis entree.

donderdag 15 januari

Vrouwen van Nu

Op uitnodiging van Vrouwen van Nu komt Ella Halma donderdag 15 januari naar Weesp om te vertellen over 'vergeten groenten'. Ook zijn er hapjes om te proeven en recepten om mee naar huis te nemen, Locatie: Rabobank Weesp. Aanvang 20.00 uur. Leden gratis, niet-leden betalen € 2,50.

Inloopochtend

De Bibliotheek aan de Oudegracht gaat inloopochtenden voor ouderen verzorgen. De eerste is donderdag 15 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur met een optreden van de City Singers en een openingswoord door wethouder Peter Eijking.

Film: Samba

In de City draait donderdag 15 januari de film 'Samba', een multicultiknuffelkomedie van de makers van 'Intouchables'. Samba verblijft al tien jaar illegaal in Parijs in de hoop op een verblijfsvergunning. Vluchtelingenwerkster Alice heeft een burn-out en behandelt zijn zaak als onderdeel van haar therapie. Aanvang 20.00 uur. Entree € 8,-.

Bingo

Het wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 15 januari een bingo in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kan worden gebeld met 06-40 027274. Aanvang: 20.00 uur.

vrijdag 16 januari

In verf verhaald

Diane Kostman gaat in Bibliotheek Weesp de cursus 'In verf verhaald' geven. De startdatum is vrijdag 16 januari. In deze cursus van acht lessen wordt gekeken naar de verhalen die kunstwerken vertellen. De kosten bedragen € 88,-. Opgeven kan via diana.kostman@casema.nl of 035-8884795.

Proefles kinderyoga

Kinderen van 7 tot en met 9 jaar kunnen vrijdag 16 januari meedoen aan een gratis proefles kinderyoga bij YogaToday aan de Achtergracht. Tijd: van 15.30 tot 16.30 uur. Spelenderwijs leren de kinderen het verschil tussen spanning en ontspanning.

Stadhuisconcert

Het eerste stadhuisconcert van dit jaar wordt verzorgd door Het Mariskwartet. Dit strijkkwartet wordt gevormd door Dana Mihailescu (viool), Brigitte Rebel (viool), Hedwig Smulders (altviool) en Frank de Gee (cello). Zij spelen werken van Haydn, Rachmaninov en Dvorák. Aanvang: 20.15 uur. De entree bedraagt 12 euro, kinderen tot 16 jaar gratis.

Robert Jan Stips

Achter de vleugel of piano doorkruist Robert Jan Stips nu al flink wat jaartjes zijn roemruchte muziekverleden met verhalen, anekdotes, verrassende covers en crossing borders met klassiek. Met zijn voorstelling 'RJSolo' staat Stips vrijdag 16 januari in de City of Wesopa. Aanvang 20.30 uur. Entree € 15,-

zaterdag 17 januari

'Helena'

Met trots presenteert de City of Wesopa zaterdag 17 januari de toneelvoorstelling 'Helena' door theatergezelschap Aluin. Deze voorstelling kreeg van toneelrecensent Jan Barend van Barneveld vijf sterren. De voorstelling heet voluit '(it sucks to be) Helena'. Het is namelijk helemaal geen pretje om de mooiste vrouw ter wereld te zijn als je daarmee een bloederige oorlog ontketent. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten zijn voor € 15,50 te koop via wesopa.nl of aan de balie bij De Bibliotheek.

zondag 18 januari

Sara Kroos

Cabaretier Sara Kroos, predikant Tom Mikkers en tekstschrijver Coot van Doesburgh houden een dienst voor gelovigen, ongelovigen en alles daar tussenin. Met medewerking van toetsenist Martijn Breebaart. Datum: zondag 18 januari in Theaterpand Weesp, aanvang: 15.00 uur. Entree € 8,50, inclusief omgekeerde collecte en zoets van het huis. Reserveren via www.zone1380.nl.

'De Boxer'

Clown Baff heeft een opgeruimde bui, maar het is wel heel erg lastig om schoon te maken als de zaal vol zit en er ook nog een boksarena op het speelvlak staat. Al gauw komt Baff in de clinch met het boksmateriaal. De voorstelling 'De Boxer' wordt zondag 18 januari door Ruut van Hooft opgevoerd in de City. Aanvang 14.00 uur, entree € 7,50. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

maandag 19 januari

Seniorweb

Seniorweb houdt maandag 19 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in De Bibliotheek aan de Oudegracht. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones.

dinsdag 20 januari

Breicafé/buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt dinsdag 19 januari het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Terwijl de dames breien - er is een expert aanwezig voor tips en/of hulp - kunnen heren een biljartje leggen. Van 13.00 tot 16.30 uur.

woensdag 21 januari

Meezingavond

Er is woensdag 21 januari een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Vrouwen van Weesp

Stichting Vrouwen van Weesp houdt woensdag 21 januari onder leiding van Willemien Posthumus een thema-avond over vrouwen en kinderen. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Tijd: 19.30 uur.

donderdag 22 januari

Film: 'Party Girl'

De City draait donderdag 22 januari de film 'Party Girl'. Een oude nachtclubdanseres stapt in het huwelijksbootje met een vaste klant, en de aanstaande bruiloft herenigt haar met haar in een pleeggezin opgegroeide dochter. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 23 januari

Klezmer

Shishkova & Di Vanderer verzorgen vrijdag 23 januari in de City een avond met zowel traditionele Jiddische liederen en klezmer als hedendaagse composities. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-.

doorlopend

Expositie Lichthuis

In Het Lichthuis aan het Waagplein is tot eind februari werk te zien van Janny van den Bergh. Zij werkt met olieverf en schildert veelal figuratief en detaillistisch. Inspiratie haalt zij uit vakantiefoto's, tijdschriften en ansichtkaarten. Het Lichthuis is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

Moeder en zoon

In De Bibliotheek aan de Oudegracht zijn tot eind februari schilderijen en ruimtelijke objecten te zien van Egbertje de Keijzer-Heetebrij (85) en haar zoon Alexander de Keijzer (58). Landschappen en natuur zijn hun beider inspiratiebron.

Leesgroep

De Leesgroep Geschiedenis in Weesp zoekt nieuwe leden. Deze leesgroep leest en bespreekt boeken over geschiedenis en bespreekt die aan de hand van leeswijzers en discussievragen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ria Essink: ria.essink@bressink.nl.

Aanstaande zondag is er in de City een jeugdvoorstelling.