Tijdens de AutoRAI achter het stuur van de Kadjar.
Tijdens de AutoRAI achter het stuur van de Kadjar.

Renault Kadjar op AutoRAI

Renault geeft op de AutoRAI 2015 (17-26 april) acte de présence met twee nieuwe crossovers, de Kadjar en de Espace. Beide maken hun Nederlands showdebuut voor de showroomintroductie. Een nationale primeur is ook de Clio R.S. 220 EDC Trophy, de krachtigste Clio van dit moment.

Na het succes van de Renault Captur crossover in het B-segment, breidt Renault met de Kadjar zijn crossover-aanbod uit naar het C-segment. Bezoekers hebben de mogelijkheid om zelf achter het stuur plaats te nemen. De Renault Kadjar staat deze zomer bij de Renault-dealer.

De drie Renaults Espace die op de AutoRAI 2015 staan, zijn stuk voor stuk uitgevoerd als Initiale Paris, de meest luxe versie. Tot de uitrusting behoort onder meer nappa-lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen en een elektronische toverdoos die onder andere de interieurverlichting en het sfeergeluid regelt. De Renault Espace staat vanaf eind mei in de showroom.

Bezoekers van de Renault-stand kunnen niet om de Clio R.S. 220 EDC Trophy heen. Het ding schittert letterlijk door zijn metallic goudgele carrosseriekleur en 18" Radical-wielen met diamanteffect. Het interieur is sportief aangekleed met onder meer met leder beklede sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en accenten in carbonlook. En omdat elk exemplaar een individueel nummer draagt en de Clio R.S. 220 EDC Trophy gelimiteerd in productie genomen wordt, is het voor bezoekers van de AutoRAI 2015 extra bijzonder om de auto in het echt te zien.

Klassiekers
Verder is de Renault EOLAB te zien, de conceptcar die een blik in de toekomst biedt. Maar terug in de tijd kan ook: in het klassiekerpaviljoen staan de Renault 4CV, Renault 4, Renault 16, Renault 5 en de eerste generatie van de Renault Espace.