De Tucson is slank voor een crossover.
De Tucson is slank voor een crossover.

Tucson opvolger van Hyundai ix35

De nieuwe Hyundai Tucson moet een van de belangrijkste modellen worden van Hyundai in Europa. Deze opvolger van de ix35 komt na de zomer op de markt.
De Tucson heeft een gedurfde en sportieve uitstraling door zijn robuuste afmetingen en scherpe lijnen. De voorzijde valt op door de vleugelvormige voorbumper en de leddagrijverlichting. De A-stijl is meer naar achteren geplaatst, waardoor deze loskomt van de lange motorkap. Het geeft deze auto een voor een crossover opmerkelijk slank voorkomen.

Royaal interieur
Het interieur is voorzien van prettig hoogwaardige materialen en is heerlijk ruim. Er is maar liefst 513 liter aan bagageruimte. De zwarte stoelbekleding is beschikbaar in stof en hoogwaardig leder. Het dashboard is met contrasterende kleuren verkrijgbaar. De ondersteltechniek is specifiek ontworpen voor de Europese markt en focust zich op een hoog comfortniveau en dynamische rijkwaliteiten. Er is keuze uit twee benzine- en drie dieselmotoren. Het audiosysteem bestaat uit DAB+ digitale radio, een cd-speler, zes speakers en in de middenconsole handige USB- en AUX-aansluitingen.