Cees van de Griend (m) pakt brons op het WK.
Cees van de Griend (m) pakt brons op het WK. Foto: Niels van de Griend

Brons voor Van de Griend

WEESP - Weesper Cees van de Griend heeft afgelopen week brons gepakt op het jeugd-WK jiujitsu. De Weesper was apetrots op het resultaat.

Van de Griend werd vrijgeloot voor de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd moest hij tegen een sterke Fransman waar hij een jaar geleden nog maar net van won. Deze keer bleek de Weesper een maatje te groot en werd de Fransman met full-ippon verslagen. Daarna volgde wat gerommel: er was gedoe of het volgende duel van de Weesper net voor of vlak na de pauze gespeeld zou worden. De Duitse tegenstander herstelde het best van de commotie, won met een paar punten verschil van Van de Griend en pakte later op de dag het goud. Voor Van de Griend bleef alleen de kans op brons over. De Weesper was te sterk voor zijn Russische tegenstander en won zonder al te veel problemen.

De bronzen plak maakte Van de Griend vooral heel erg trots. "Van tevoren was het doel om de top 5 te halen. Als je dan derde wordt, dan doe je het gewoon heel erg goed. Deze bronzen plak maakt me zeker erg trots. Het voelt goed om je met de besten van de wereld te kunnen meten. Echt heel erg stoer", reageerde de Weesper na afloop.


Triton te sterk

WEESP - De waterpoloƫrs van Triton hebben afgelopen weekend met gemak gewonnen van De Vaart. Zij waren met 3-8 te sterk.

De Weespers stonden na het eerste kwart al op een voorsprong en zagen dat het de tegenstander aan kracht ontbrak om terug te kunnen komen. De voorsprong werd steeds groter. De Vaart kon alleen het derde kwart wat terugdoen, maar van een echte ommekeer was geen sprake. Triton kon de zege zonder al te veel problemen zeker stellen.

Lars en Anna clubkampioen
Zwemmers Lars van der Zee en Anna Morsink hebben zich gekroond tot clubkampioen van Triton. Anna was al vaker de beste, voor Lars is het de eerste keer. Hij lost Tim Bunnik af. Het clubkampioenschap wordt gebaseerd op de onderlinge wedstrijden die de wedstrijdzwemmers eerder dit jaar hielden in het Victoriabad in Weesp.