Barry Bonsen, Guido van der Meer en Remco Bonsen van RGB Events weten wel hoe je een feestje moet bouwen.
Barry Bonsen, Guido van der Meer en Remco Bonsen van RGB Events weten wel hoe je een feestje moet bouwen. Foto's: Bob Awick

Terwijl de DJ de zaal opzweept, fikst RGB nog even de wc-afvoer

WEESP - Honderden Weespers hebben afgelopen weekend Dance@theVecht in de paardenbak van manege Bleijenberg bezocht. Bij het organiseren van zo'n evenement komt veel kijken. Het WeesperNieuws bracht samen met Guido van der Meer en Remco en Barry Bonsen van RGB Events de tijdlijn in kaart.

door Marieke van Veen

Vrijdag 13 maart 15.00 uur
Het podium staat er, het dak is dicht en het bier staat klaar: 5000 liter. Het is de 2e editie van Dance@theVecht, dus Remco, Guido en Barry hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden. Ze gaan zo nog even buiten hekken neerzetten en gaten en kieren dichten zodat de warmte binnen blijft. Ook moet er een kantoortje worden ingericht om dingen te kunnen regelen. Daarna het licht en geluid testen en het feest kan beginnen.

Vrijdag 13 maart 19.30 uur
Nog een half uur. De mannen hebben een warme hap op. Intersnacks bemant een snackkraam en verzorgt ook de maaltijden van de crew. De gemeente is net weg. Die heeft ID-scanners geplaatst waarmee leeftijden kunnen worden gecheckt. De dj's zijn er nog niet. RGB draait eerst zelf. Het voltallige team is aanwezig: dertig man sterk - inclusief beveiliging, toiletjuffrouwen en EHBO'ers. De mannen zijn benieuwd hoe druk het vanavond wordt. De voorverkoop voor de vrijdag viel tegen. Daarom is er tot 22.00 uur gratis entree.

Vrijdag 13 maart 23.25 uur
Zo'n 150 jongeren staan te dansen op de beats van DJ Quinten. Er hangt een gezellige sfeer, maar de opkomst is een domper. Het is zo wel lekker overzichtelijk voor de beveiliging, maar die hoeft toch al amper in actie te komen. Bezoekers van 18 jaar en ouder hebben bij de kassa een polsbandje gekregen. Een jongen van nog geen achttien heeft toch zo'n bandje weten te bemachtigen. Hij moet het inleveren en zijn biertje verruilen voor een cola. Er is een probleem met de wc's. De afvoer werkt niet goed. Na enig gesleutel loopt de boel weer netjes door.

Zaterdag 14 maart 11.15 uur
De mannen van RGB zitten aan de koffie. Ze hebben een positief gevoel overgehouden aan de vrijdag, ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen. In de zaal hebben ze ernaar gevraagd: wat moet er anders? Daar is niet echt een duidelijk antwoord op gekomen. Het was in ieder geval al drukker dan het jaar ervoor. Het is tijd om de dartbaan op te bouwen voor het darttoernooi dat die middag wordt gehouden. Ook moet het podium worden aangepast, want vanavond treedt een zeven man sterke coverband op.

Een jongen moet zijn bandje inleveren en zijn bier inruilen voor fris

Zaterdag 14 maart 18.55 uur
Terwijl de organisatie een avondmaal naar binnen werkt, doet The Recipe een soundcheck. De mannen van RGB verwachten veel van hun optreden. Voor het boeken hebben ze een show van de coverband bijgewoond en toen ging het dak eraf. De voorverkoop voor de zaterdag liep goed, het belooft druk te worden. Er zijn nog maar honderd kaarten over voor verkoop aan de deur. Het darttoernooi zit erop. De helft van de vijftig deelnemers komt straks terug om te feesten.

Zaterdag 14 maart 22.55 uur
Het is volle bak en nog steeds stromen de mensen binnen. De fietsenrekken staan vol en taxi's rijden af en aan. De stemming zit er goed in. Het is ander publiek dan vrijdag, iets ouder ook. De bezoekers zijn zichtbaar blij dat er wat leuks te doen is. Er wordt gedronken, gedanst, gepraat en gelachen. The Recipe is al een tijdje aan het spelen. Top 40, dance, house en soul: het pakt uit zoals de organisatie had gehoopt.

Zondag 15 maart 2.05 uur
De muziek is uit, de lichten zijn aan. De feestgangers gaan zonder morren naar huis. De mannen van RGB zijn moe, maar hun bed moet nog even wachten. De band heeft veel tijd nodig om af te bouwen. De organisatie besluit ondertussen alvast wat op te ruimen en af te breken. Dat scheelt morgen weer. Pas om half vijf trekken ze de deur achter zich dicht.

Zondag 13.55 uur
Het was een korte nacht, maar van een dagje relaxen kan geen sprake zijn. De tenten buiten moeten worden afgebroken, het podium moet weg en de rest van de vloer moet er nog uit. Maandagmiddag moet de manege weer op volle toeren kunnen draaien. De mannen van RGB zijn kapot, maar vooral tevreden. Ondanks het rennen en vliegen hebben ze zelf ook genoten. De reacties zijn positief en incidenten zijn uitgebleven.

Coverband The Recipe laat de zaal swingen.
Paardenbak doet dienst als discotheek.