Initiatiefnemers Eva de Jong, Dorothy Vriend en Jantine Zeeman
Initiatiefnemers Eva de Jong, Dorothy Vriend en Jantine Zeeman Foto: Ruth van Kessel

Eén diner, maar elke gang eet je ergens anders

WEESP- Eén gang van het diner met onbekenden verzorg je zelf, maar de andere twee gangen eet je gezellig bij andere Weespers thuis, die op hun beurt weer voor jou gekookt hebben. Dat is de formule van Kitchen Roulette. De Weespse Eva de Jong maakte het kook en eet evenement mee in Amsterdam, vond het fantastisch en organiseert op 26 september Kitchen Roulette nu ook in Weesp. Bij café-restaurant Aaltje is de afterparty.

door Ruth van Kessel

Wie zich aanmeldt voor Kitchen Roulette Weesp ontvangt twee dagen voor het evenement een mailtje waarin staat welke gang hij of zij met zijn of haar kookpartner mag klaarmaken voor een tafel van zes personen. Deelnemers zijn vrij in de keuze van wat ze gaan kokkerellen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van een eenvoudige pasta bolognese tot een ingewikkelde eendenborst, het maakt niet uit. Deelnemers betalen zelf de kosten van de ingrediënten. In diezelfde mail staat ook op welke adressen jij als koppel wordt verwacht voor de andere twee gangen. Dat is bepaald door een zogenaamde 'keukenkoppelcomputer' die alle deelnemers door elkaar husselt en blind een selectie maakt. Voor elke gang staat anderhalf uur, dus er is tijd genoeg om tussen de gangen door de finishing touch aan je eigen gerecht te geven. Als kers op de taart sluit Kitchen Roulette Weesp af met een klein feestje bij Aaltje.

Aanhaken
Kitchen Roulette bestaat al een poosje in Amsterdam en nog langer in de Duitse studentenstad Aken. Daar haken tijdens een Kitchen Roulette duizenden studenten aan. In Amsterdam zijn de aantallen bescheidener maar het ludieke kook en eet evenement trekt telkens meer deelnemers. "Het is dan ook ontzettend geinig", vertelt studente Eva de Jong enthousiast. "Je ontvangt onbekende mensen bij je thuis en je gaat zelf op bezoek bij wildvreemden. Iedereen doet zijn best om iets lekkers op tafel te zetten, de gesprekken zijn uniek - ook vanwege de verschillen in leeftijden - en het is leuk om je woonomgeving op deze manier beter te leren kennen."
Met haar enthousiasme trok De Jong haar moeder, Dorothy Vriend, over de streep en samen met Jantine Zeeman en Marlies Puijk besloten ze Kitchen Roulette in Weesp te organiseren. Iedereen die ze er over vertellen reageert enthousiast. Dat het op 26 september ook nog eens Burendag is, is een leuke bijkomstigheid. De Jong: "Kitchen Roulette is natuurlijk dé gelegenheid om je stad-en buurtgenoten te leren kennen."
Aanmelden: weesp@kitchenroulette.nl.