Opstappen is niet moeilijk, maar wel als je het snel wil doen. Maar alles gaat goed en hup, weg is ze.
Opstappen is niet moeilijk, maar wel als je het snel wil doen. Maar alles gaat goed en hup, weg is ze. Foto's: André Verheul

Weesper Kindertriatlon: big smile

WEESP - Aan de Weesper Kindertriatlon ligt geen beleidsplan ten grondslag, er is geen club bij betrokken en er is geen subsidie voor bedacht. Het begon gewoon. Koen Beenken nam het initiatief in 2008 en moet je nu zien: 140 kinderen verschenen aan de start en hadden een schitterende afsluiting van de vakantie. Het evenement wordt steeds populairder.
Niet alleen de kinderen, ook de vele (groot)ouders en andere volwassenen hebben enorm genoten. De opzet is simpel: een stukje zwemmen, fietsen en hardlopen. Gewoon rond de Vest, want dat is daar een ideaal plekje voor. Een beetje regulering is er natuurlijk wel. Zo waren sinds dit jaar de fietshelmpjes verplicht. De organisatie staat als een huis: de deelnemers zwemmen, fietsen en lopen door elkaar en dat gaat allemaal goed. Net als de registratie van de tijden en het terugbezorgen van de fietsen, zodat ieder triatleetje naderhand rondloopt met een medaille en een big smile. De prijzen werden gewonnen door Maël Plasschaert en Anna Morsink (11-15 jaar) en Marnix van den Bosch en Rosalie Schouten (7-10 jaar). Maar Koen Beenken zegt altijd: "Iedereen is een winnaar."

De familie De Geus is trots op de medailles.
Klaar voor de start.
En daar gaan ze...!
Na het zwemmen op de fiets.
Een rondje zwemmen om te beginnen.
Anna Morsink in haar winnende race.