Behalve online kan iedereen nu ook in de winkel van Neckermann.com in Naarden terecht.
Behalve online kan iedereen nu ook in de winkel van Neckermann.com in Naarden terecht. Foto: Bob Awick

Showroom Neckermann.com is
nu toegankelijk als winkel

NAARDEN - Postorderbedrijf Neckermann.com heeft haar showroom aan de Nikkelstraat 4 opengesteld als winkel voor het winkelend publiek. De showroom is al sinds januari intern het visitekaartje van de keten. Het hoofdkantoor in Naarden is een testwinkel met magazijn en ziet er gelikt uit. De vestiging in Naarden dient namelijk als voorbeeld voor alle andere winkels van de keten, die recent meerdere fysieke winkels heeft geopend.

Dennis van Hilten van Neckermann.com vertelt blij te zijn met de unieke locatie, zo centraal in het land. "Dit is het centrale magazijn en onze showroom is sinds vorige week open voor publiek. Als je aan komt rijden ziet het er nog niet echt uit als een winkel, maar daar komt verandering in. De pui wordt snel aangepakt zodat het pand er ook meer als een winkel uit komt te zien. We zijn een pick-uppoint, maar je kunt hier ook gewoon komen winkelen."

Wie de showroom binnenstapt ziet een assortiment dat een combinatie is tussen de meer dagelijkse aankopen en de sporadische aankopen. Zoals Neckermann.com zelf zegt: "Een mix van drogisterijartikelen en producten met een stekker."

Ook komt deels de inventaris van Kijkshop terug. "Die winkels en het bijbehorende assortiment hebben we recent overgenomen en staat in glazen vitrines. Denk hierbij aan drones, servies en scheerapparaten. Winkeldames kunnen alles vertellen over de producten en bestellen kan door het invullen van een bestelkaart. Verder zijn er veel 'meepak'-producten die in de schappen liggen." Hiermee doelt Van Hilten bijvoorbeeld op de goedkope flessen shampoo, badjassen, de krabpalen voor de kat en flessen schoonmaakmiddel.
Het assortiment is erg uitgebreid. "We zijn een soort klein warenhuis. Hier kun je in de winkel betalen, maar je kunt hier ook terecht met vragen of als er problemen zijn. Sommige mensen vinden het fijn om producten eerst te zien voordat ze overgaan tot aankoop. Online is het aanbod nog vele malen groter, maar de echte aanbiedingen vind je in de winkels."

Winkels
Dat Neckermann.com sinds januari diverse winkels opent komt doordat ze een fusie aangegaan zijn met de online webshop D5Avenue. De nieuwe combinatie is begin dit jaar gestart met het openen van de eerste van zeventien Neckermann.nl-winkels in Nederland en Belgiƫ. Het postorderbedrijf gelooft sterk in de kracht en noodzaak van fysieke kijk- en afhaalwinkels.