Hetty Vuijst en Erwin van de Mortel kennen elkaar al ruim 20 jaar.
Hetty Vuijst en Erwin van de Mortel kennen elkaar al ruim 20 jaar. Foto: Bob Awick

Fine heeft wat te vieren

NAARDEN - Vanaf deze week is het feest bij restaurant Fine. Ze bestaan 7,5 jaar en dat willen Hetty Vuijst en Erwin van de Mortel maar al te graag met hun gasten vieren.

Beide ondernemers hadden hiervoor al een horecagelegenheid in de Vesting, totdat ze besloten de boel te verkopen en volgens Van de Mortel op "het mooiste punt van Naarden" samen een nieuw avontuur aan te gaan. De twee, die in het dagelijks leven ook 'een team' vormen, vullen elkaar prima aan. Van de Mortel staat als chef in de keuken aan het roer en Vuijst weet als sommelier haar gasten te verrassen met bijzondere combinaties van wijn en spijzen. Ook Van de Mortel zoekt graag naar pareltjes. Zo is een van zijn favoriete gerechten zwezerik. "Het lekkerste stukje vlees van de koe, jammer dat je het nog zo weinig op de kaart ziet staan", betoogt hij. Bij Fine dus wel. Of het ook op het speciale verjaardagsmenu van het restaurant staat, laat de chef in het midden. De kaart is wel voor de gelegenheid aangepast. De gasten kunnen een eigen menu samenstellen met kleine gerechtjes.

Fijne avond
Naast het eten is voor Van de Mortel sfeer ook erg belangrijk. "Als mensen een avondje uitgaan en ervoor kiezen om naar Fine te gaan dan doe je er alles aan om ze een fijne avond te bezorgen."