René Sweijen van de GOP.
René Sweijen van de GOP.

René Sweijen fractievoorzitter Gooise Ouderen Partij

BUSSUM - De Gooise Ouderen Partij (GOP) heeft een andere fractievoorzitter: René Sweijen neemt het roer over van Jan Kwekkeboom. De beslissing werd vrijdag genomen. Kwekkeboom wilde inhoudelijk geen commentaar geven over de redenen.

De GOP heeft na samenspraak met de steunfractieleden de beslissing genomen. De partij laat weten dat Jan Kwekkeboom heeft aangegeven dat hij enige bedenktijd nodig heeft om zich op de ontstane situatie te beraden.

Kwekkeboom: "Het belang van de partij staat nu voorop. Het besluit is genomen. Twee van de drie leden hebben het vertrouwen in mij opgezegd. Half november weten we hoe de leden hierover denken. Er zijn voor mij nu vier opties: blijven in de fractie, afsplitsen, overstappen naar een andere partij of uit de raad stappen. Ik heb hier bedenktijd voor nodig."

Meeste ervaring
De keuze van de GOP om Sweijen, nu al, tot fractievoorzitter te benoemen is opvallend. De Bussumer stapte pas acht maanden geleden over naar de partij. Daarvoor had Sweijen een raadszetel namens Hart voor Bussum.
Wel is Sweijen de man met de meeste raadservaring binnen de GOP. Dat is volgens hem ook de reden dat hij nu fractievoorzitter is geworden. "Ik zat hier niet op te wachten, maar veel keuze hebben we niet", aldus de kersverse fractievoorzitter.