SDO had voor rust nog volop problemen.
SDO had voor rust nog volop problemen. Foto: Johan van der Geest

SDO boekt zege na zwaarbevochten zege tegen derdeklasser

BUSSUM - De voetballers van SDO hebben de volgende ronde van de beker gehaald na een zege afgelopen weekend tegen VVC. De Bussumers hadden problemen met de zaterdagderdeklasser, maar wonnen toch met 1-3.

Voetballend kon het allemaal beter aan de kant van de Bussumers. SDO was het meest aan de bal, maar kon lang geen doelpunten maken. Sterker nog: SDO kwam vlak na rust op een achterstand te staan door een doelpunt van VVC. De derdeklasser mocht daardoor heel even dromen van het behalen van de volgende ronde van de beker. SDO maakte vervolgens toch korte metten met VVC. De Bussumers scoorden snel een tegentreffer. SDO kon VVC echter pas verslaan toen het, verrassend genoeg, zelf een rode kaart te verwerken kreeg. Met een ondertal was het snel gedaan met de hoop van de tegenstander.

Welke tegenstander SDO nu treft voor de volgende ronde moet nog bekend worden.

Geen problemen voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben eveneens de volgende ronde van de beker gehaald. De Bussumse vrouwen kenden geen problemen en boekten een eclatante zege tegen derdeklasser Buitenboys: 1-6.

SDO maakte voor rust heel wat fouten en kwam zelfs op achterstand te staan tegen de Almeerders, maar nog voor rust werd de achterstand alweer omgebogen. Na rust was het hek van de dam en kon SDO werken aan een afgetekende bekerzege.

De doelpunten waren van Jennifer Neef (3x), Roos Mous en Karima Chraa. Eén doelpunt werd gemaakt door een speelster van Buitenboys zelf.