FC Weesp deed geen moment echt onder voor Achterveld.
FC Weesp deed geen moment echt onder voor Achterveld. Foto: Bastiaan Miché

Bekeravontuur
FC Weesp voorbij

WEESP - De afgelopen weken leefde het enorm: het bekeravontuur van de voetbalsters van FC Weesp. Voor het eerst haalden de Weesper voetbalsters de achtste finales van de beker. Er werd gedroomd over een volgende ronde, maar de voetbalsters kwamen daarvoor tekort. Er werd afgelopen weekend met 2-5 verloren van Achterveld, maar de Weespers stapten met opgeheven hoofd van het veld.

door Sjoerd Stoop

Vooral de dagen voorafgaand aan het 'duel van het jaar' was goed te merken dat de Weesper voetbalsters klaar stonden om het avontuur een vervolg te geven. Het geloof op een goede afloop was er. "De afgelopen dagen werd er volop gesproken over het bekerduel. We hadden geen last van zenuwen, maar je kon wel merken dat we het toch een beetje spannend vonden", vertelt speelster Helen van der Weij twee dagen voor het duel. "We hebben de afgelopen week heel hard gewerkt om klaar te staan zondag. Het was goed te merken dat we met z'n allen het avontuur nog een keer aan wilden gaan. Dat maakte het ook heel erg leuk."
Afgelopen zondag was het dan zover. Met veel meer toeschouwers langs de kant dan normaal trapten FC Weesp en Achterveld af voor het bekerduel. FC Weesp startte sterk. De ploeg kreeg al snel enkele kansen, maar de meeste bleven onbenut. Achterveld startte eveneens goed, maar kon anders dan de Weespers de kansen wel benutten. FC Weesp keek daardoor al snel tegen een achterstand aan, maar maakte voor rust wel de mooiste goal: Sharon de Jong kreeg applaus nadat ze de bal knap over de keepster van de tegenstander heen kon lobben en daarmee scoorde. Het zette de achterstand voor FC Weesp na de eerste helft op 1-3.

FC Weesp speelde naar behoren en bleef tot de laatste seconde knokken

Voor rust kon FC Weesp nog wel potten breken, na rust was Achterveld een stuk sterker. FC Weesp speelde naar behoren en bleef tot de laatste seconde knokken, maar Achterveld was steeds een stapje sneller en feller. Achterveld kon nog twee keer scoren. FC Weesp deed alleen met een benutte strafschop van Tess Brunekreef nog wat terug, maar kwam tekort om voor een ommekeer te kunnen zorgen.

Door de nederlaag komt er dus geen volgende bekerronde voor FC Weesp. "Achterveld heeft terecht gewonnen, maar de 2-5 was wel een beetje geflatteerd", laten de Weesper dames weten. "We speelden goed. Volgend jaar gaan we vanzelfsprekend weer proberen ver te komen. Nu gaan we onze focus verleggen naar goede resultaten in de competitie. We hopen op een goede eindklassering."