'Inside Out' (zondag in de City) won de Oscar voor Beste Animatiefilm.
'Inside Out' (zondag in de City) won de Oscar voor Beste Animatiefilm.

woensdag 3 maart

Administratie

Administratie voor Elkaar houdt spreekuur voor vragen op administratief gebied, met uitzondering van belastingaangiftes. Van 09.30 tot 11.00 uur in gebouw Papelaan 99, een afspraak is niet nodig.

Voorlezen Senioren

U houdt van lezen, maar dat is wat moeilijker voor u geworden? Om u te laten genieten van literatuur, gedichten of mooie artikelen is er een voorleesochtend. Deelname is kosteloos. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bibliotheek Weesp, aanvang 10.30 uur.

Mamacafé

Voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Leuk om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. De koffie en de thee staan klaar van 10.00-11.30 uur.

Kinderfilm

In Bibliotheek Weesp vindt een filmvoorstelling voor kinderen plaats. Aanvang 14.30 uur. De toegang is vrij en de film is nog een verrassing.

Hollandse lied

Gezellig meezingen in Hotel 't Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Twee accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Aanvang 20.00 uur.

Halvefinalisten AKF

Drie nieuwe cabaretiers in wording treden op in Theaterpand Weesp. Het gaat om Stefano Keizers, De Franse Eijkel en Merel Baldé. Tickets: € 12,50.

donderdag 3 maart

Koffie om de hoek

Voor mensen met een GGZ-achtergrond is er van 9.30 tot 12.30 uur een koffie-inloop in de Roskam aan de Papelaan 99 (rechts van de hoofdingang). Kom gerust eens langs.

Tablet Café

Tablet Café in Bibliotheek Weesp i.s.m. Seniorweb: informeel kennismaken met tablets, e-readers. Van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is vrij.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café van deze maand staat in het teken van de WMO. Gastspreker is Sigrid Stam van de gemeente Weesp. Het Alzheimer Café vindt plaats in Hotel Hart van Weesp, aanvang 19.30 uur. Entree en koffie gratis.

Film: 'Publieke Werken'

Historische film over de neven Christiaan Anijs en Walter Vedder. City of Wesopa | 20.00 uur | Uitverkocht.

vrijdag 4 maart

Portrettekenen

Er start weer een korte cursus model- en portrettekenen. De cursus is ook geschikt voor beginners. Atelier de Ontdekking, Achtergracht 105 in Weesp. Meer info en aanmelden: 06-12964344 of nico.atelier@upcmail.nl of www.werkplaatsachtergracht.nl.

Stadhuisconcert

Ensemble Rossignol verzorgt vrijdag 4 maart een concert in het stadhuis. Alice Gort-Switynk (sopraan/blokfluit) en Elly van Munster (luit/theorbe) spelen een 17e-eeuws programma met werken van onder anderen John Dowland, Henry Purcell en Giulio Caccini. 20.15 uur | € 12,- (jongeren gratis).

Eva Crutzen

Cabarettalent Eva Crutzen staat in de City. 20.30 uur | Uitverkocht.

vrijdag 4 t/m zondag 6 maart

Kreatieve Groep

De Kreatieve Groep Weesp exposeert in de synagoge. Met airbrush, digitale fotografie, keramiek, quilt en sieraden. Vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

zaterdag 5 maart

Modeltekenen

Nico Pronk verzorgt bij voldoende belangstelling een workshop modeltekenen in zijn atelier De Ontdekking in Weesp. De workshop is geschikt voor beginnende en meer ervaren tekenaars. Er wordt deze keer gewerkt naar vrouwelijk model. Meer informatie en aanmelden: 06-12964344 of nico.atelier@upcmail.nl.

Vrouwendag Feest

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag viert Stichting Vrouwen van Weesp feest in de zaal van WVGV aan de Papelaan 126b in Weesp. Vanaf 18.00 uur.

zondag 6 maart

Gemeenschapsrit

Autosportvereniging De Vechtstreek houdt de Gemeenschapsrit. De start is bij Koninklijke Harmonie de Adelaar aan de Papelaan. Meedoen kan in verschillende klassen. De starttafel is open vanaf 12.00 uur, starten vanaf 12.31 uur. Deelname € 15,- per equipe.

Jeugdfilm 'Inside Out'

De City of Wesopa viert de voorjaarsvakantie met de jeugdfilm 'Inside Out'. Hierin wordt letterlijk een kijkje genomen in het hoofd van puber Riley. Aanvang 14.00 uur | € 5,-.

Bossa Nova

Bossa Nova, het kwintet van Oscar Kerkman, treedt op in Café Restaurant Aaltje op de Herengracht. Van 16.00 tot 17.30 uur.

dinsdag 8 maart

Mamacafé Weesp

Voor (aanstaande) ouders houdt het CJG een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Van 10.00 tot 11.30 uur | gratis entree. Dit keer is het thema: EHBO voor kinderen.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht opent van 13.00 t/m 16.30 uur de deuren voor buurtactiviteiten zoals breien, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Locatie: OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Toegang: gratis.

Film 'Suffragette'

De Tafel van Weesp viert samen met de Vrouwen van Weesp en de City of Wesopa Internationale Vrouwendag met de vertoning van de film 'Suffragette'. Eind negentiende, begin twintigste eeuw waren het de Britse Suffragettes die de strijd om het vrouwenkiesrecht op de spits dreven. Aanvang 20.00 uur | Entree € 8,-.

woensdag 9 maart

Rode Kruis Soos

Elke tweede en vierde woensdag van de maand is er een Ouderensoos in De Roskam aan de Papelaan 99. Voor een spelletje en een praatje. Koffie, thee of fris. Aanvang: 13.30 uur. Voor inlichtingen: 06-13 898245.

Voorlezen senioren

U (of uw partner) houdt van lezen, maar om de een of andere reden is lezen wat moeilijker voor u geworden. Om u te laten genieten van literatuur, gedichten of mooie artikelen is er nu elke woensdag een voorleesochtend. Deelname is kosteloos. Bibliotheek Weesp | 10.30 uur.

woe 9 t/m zon 13 maart

WCMF

Kamermuziek op het hoogste niveau in de Van Houtenkerk. Met het Navarra String Quartet & Friends: Krzysztof Chorzelski (altviool), Laurène Durantel (contrabas & piano), Jack Liebeck (viool), Aleksandar Madžar (piano), James Pearson (piano), Clare Presland (mezzosopraan) en Dominic Seldis (contrabas). Woensdag 9 maart: Slotconcert Weesper basisscholen m.m.v. Navarra. Vrijdag 11 maart: 19.30 uur Openingsconcert Navarra & Friends: Mozart, Ravel & Brahms, 22.15 uur Late Night Music & Stories by Candlelight. Zaterdag 12 maart: 10.15 uur Muziek op Schoot voor peuters & (groot)ouders, 11.00 uur Open Podium, 15.00 uur Young Artists Concert: Jeugdensembles & Navarra, 19.00 uur Kennismaking met de festivalinstrumenten door vioolbouwer Theo Marks, 20.15 uur Avondconcert Navarra & Friends: Fauré, Dvorák, Strauss. Zondag 13 maart: 11.00 uur Sunday Morning Songs & Sonates: Schubert, Mozart, Mendelssohn, Chopin, 16.00 uur Grand Finale Navarra & Friends: Wagner, Phibbs & Brahms. Voor tickets: www.weesperchambermusicfestival.nl.

don 10 t/m zat 12 maart

Muziekfilmfestival

In de City of Wesopa worden drie dagen lang muziekfilms vertoond. Bij de films zijn inleidingen en/of livemuziek. Op het programma documentaires over Janis Joplin, Amy Winehouse, Kurt Cobain en Boudewijn de Groot. Verder onder meer de roadmovie 'Austin to Boston', de meezingversie van de Lion King en 'Keep On Keeping’ over trompettist Clark Terry. Meer informatie over het festival is te vinden op www.wesopa.nl.

vrijdag 11 maart

Marjolein Meijers

‘Hongerig Hart’ is een muzikaal theaterdiner in vier gangen. Marjolein Meijers en haar muzikanten serveren een programma waarin alles draait om eten. Theaterpand Weesp | 18.30 uur | € 15,-.

Marjolein Meijers staat 11 maart in Theaterpand Weesp met 'Hongerig Hart'