Dinsdagmiddag, het parkeerdek in de regen. Er staat één auto. Die is van de aannemer.
Dinsdagmiddag, het parkeerdek in de regen. Er staat één auto. Die is van de aannemer. Foto: Christian Pfeiffer

Nog rustig op het parkeerdek

WEESP - Het parkeerdek boven het winkelcentrum aan de Achtergracht is open, maar druk is het nog niet. Je moet ook maar net weten dat er nu eindelijk geparkeerd kan worden.

door Christian Pfeiffer

Het is een van de eerste maatregelen nu de langslepende ruzie tussen de ontwikkelaar en Ahold is opgelost over de bouw van het winkelcentrum: vrijdagmiddag ging ineens het parkeerdek boven op het al gebouwde deel open. Een vurige wens van de gemeente: hierdoor heeft het centrum van Weesp er ineens vijftig gratis parkeerplekken bij. Daar heeft iedereen profijt van.

Nog niet druk
Maar echt druk is het nog niet te noemen. De ingang van het parkeerdek ligt er tussen alle werkzaamheden aan de Groeneweg wat onopvallend bij. De ene slagboom staat omhoog, de andere naar beneden. Erg duidelijk dat je er in kan rijden is het niet. Ook is het voor de klanten van Albert Heijn op dit moment nog helemaal niet zo handig om boven op het parkeerdek te gaan staan. Omdat de lift van en naar het dek het nog niet doet (die komt uit in de nieuwe lege winkelruimte aan de Achtergracht) moet iedereen via de auto-oprit naar boven en naar beneden lopen. En wie dan beneden staat kan niet meer tussen de nieuwbouw en de winkel doorsteken. Daar wordt nu weer gewerkt.

Bezorgservice
Albert Heijn-medewerkers hebben daar wat voor bedacht: wie wil kan de boodschappen laten bezorgen bij de onderkant van het parkeerdek door een winkelmedewerker. Dan hoeven de boodschappen niet helemaal naar het bovendek worden gesleept. De animo voor die bezorgservice was op het moment van schrijven nog niet zo groot, maar de medewerkers hopen dat hier snel verandering in komt.

Verhuizing
Overigens is de service voor zolang het nodig is. De Albert Heijn hoopt op korte termijn te verhuizen naar de nieuwe lege winkelruimte. Dan kunnen de liften naar het parkeerdek gewoon open en is het probleem opgelost. Overigens wordt het dek aan de bovenkant van het winkelcentrum nog dubbel zo groot: dit is pas de helft. De andere helft komt op het deel van het winkelcentrum te liggen dat nog gebouwd moet worden. Als de Albert Heijn straks is verhuisd kan het pand waar de winkel nu in zit gesloopt gaan worden. Daar op dat deel verschijnt straks het andere deel van het winkelcentrum dat aansluit bij het al gebouwde stuk. Ook komt er in het nog te bouwen deel ruimte voor een andere grote winkel. Het is nog steeds niet bekend welke winkel dat moet gaan worden.