The Wakhan Front draait donderdag in de City.
The Wakhan Front draait donderdag in de City.

deze week

Collecte ZOA

Aan huis

De collectanten van ZOA komen langs de deuren. ZOA staat voor Hulp, Herstel en Hoop van vluchtelingen ter plaatse.

donderdag 7 april

Koffie om de hoek

Papelaan 99 | 9.30 - 12.30 uur

Koffie-inloop voor mensen met een GGZ-achtergrond. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is welkom. Meer info via 0294 - 41 05 78.

Tablet Café

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Informeel kennismaken met tablets, e-readers en smartphones. Net als in een café kan iedereen gewoon even binnenlopen. Gratis entree.

Ladies Night

Sportwinkel Bijvoet | 19.00 uur

Met een dj, aanbiedingen en stands op het gebied van uiterlijk, sport en lichamelijke verzorging. De eerste 50 dames krijgen bovendien gratis een goodiebag.

De Vergeetclub

Hart van Weesp | 19.30 uur

Actrice, columniste en schrijfster Tosca Niterink verzorgt samen met fotografe Anita Jansen de leesvoorstelling De Vergeetclub. Entree en koffie gratis. Inloop vanaf 19.00 uur.

The Wakhan Front

City of Wesopa | 20.00 uur

Kun je je ogen vertrouwen? Franse soldaten in Afghanistan verliezen hun grip op de werkelijkheid als collega’s op onbegrijpelijke wijze verdwijnen. Entree € 8,-.

vrijdag 8 april

The City Singers

City of Wesopa | 20.30 uur

Ratatouille is een interactieve voorstelling met twintig bekende nummers van vroeger en van nu, uit binnen- en buitenland. De 45 zangers en zangeressen worden begeleid op gitaar, piano en saxofoon. Entree € 10,-.

zaterdag 9 april

Prinsentocht

Stadhuis | 17.10 uur

Het Waterliniejaar wordt feestelijk geopend met een Prinsentocht langs de Oude Hollandse Waterlinie. De koets met onder meer Prins Willem III en vestingbouwer Menno van Coehoorn arriveert rond 17.10 uur in Weesp.

zondag 10 april

Dag van Weesp

De Adelaar | 11.00 uur

Aoto-orïentatierit ter voorbereiding op de 45e Nacht van Weesp. Vier kleine trajecten van circa 50 minuten en één fototraject van circa 10 minuten. Start en finish bij harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Deelname kost € 25,- per equipe. Inschrijven via www.asvdevechtstreek.nl.

Mediteren in Weesp

OAZ Gebouw | 13.30 uur

De laatste mediatieworkshop van dit seizoen. Meer info of aanmelden? Bel 06-38104942 of Facebook Gewoon ZIJN Meditatie.

The City Singers

City of Wesopa | 14.30 uur

Ratatouille is een interactieve voorstelling met twintig bekende nummers van vroeger en van nu, uit binnen- en buitenland. De 45 zangers en zangeressen worden begeleid op gitaar, piano en saxofoon. Entree € 10,-.

maandag 11 april

Over naar Windows 10

Bibliotheek Weesp 10.00 uur

Seniorweb geeft een presentatie voor Windows 7- en Windows 8.1-gebruikers over de voorbereiding, de upgrade en het verkennen van Windows 10. Aanmelden: seniorwebweesp@gmail.com

Koffiemiddag

De Wintertuin 14.00 uur

Iedereen is welkom om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris, een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. € 2,- entree. 14.00 tot 16.00 uur.

dinsdag 12 april

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten, zoals breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19.30 uur

Rechtswinkel Weesp houdt spreekuur voor Weespers met problemen op juridisch gebied. Aan iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage gevraagd van minimaal € 2,-.

woensdag 13 april

Administratie voor Elkaar

Papelaan 99 | 9.30 - 11.00 uur

Spreekuur voor vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren. Een afspraak is niet nodig.

Mamacafé Weesp

Bibliotheek Weesp | 10.00 - 11.30

Ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen op initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Rode Kruis soos

De Roskam | 13.30 uur

Gezellig een middag spelletjes doen of een praatje maken. Voor inlichtingen: 06-13 89 82 45.

Voeding en Beweging

FysioTrainingscentrum | 15.45 uur

Bij FysioTrainingscentrum Weesp starten nieuwe cursussen Gezonde Voeding en Beweging. Wekelijks een uur voedings- en leefstijladvies door Juul van Ginneken en aansluitend een uur fitnesstraining door een fysiotherapeut. Veel zorgverzekeraars keren een vergoeding uit. Meer info op www.kersversvoedingsadvies.nl.

Historie Theater City of Weesp

City of Wesopa | 20.00 uur

Samen speuren in het verleden van Theater City of Wesopa met Cees Pfeiffer en Alexander Bauwens in samenwerking met de Historische Kring Weesp. Veel foto's, voorwerpen, films en herinneringen. Hoe is de City ontstaan en wat ging er aan het theater vooraf?

donderdag 14 april

Film: 'Youth'

City of Wesopa | 20.00 uur

Michael Caine speelt de hoogbejaarde Britse componist Fred Ballinger, die ooit furore maakte als schrijver van ‘Simple Songs’ en nu zijn nadagen slijt in een kuuroord in Zwitserland. Entree € 8,-.

vrijdag 15 april

Archeologie van de Bijbel

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Het vinden van archeologisch bewijsmateriaal van de bijbelse verhalen blijft tot de verbeelding spreken. Diane Kostman neemt haar klas in vier lessen mee naar belangrijke bijbelse plaatsen. Opgeven: diana.kostman@casema.nl. De cursusprijs bedraagt € 55,-.

Inloop Workshop Glasfusen

Verhoeven & Janzee | 13.00 uur

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Deelnemers krijgen waar nodig hulp om tot een goed resultaat te komen.

Heel Weesp schrijft

Weesper Boekhandel | 20.00 uur

Voordrachtavond. Draag je eigen verhaal of gedicht voor en win een mooie prijs en eeuwige roem. In de jury: Lars Boom en de schrijvende zusjes Eva en Reneé Kelder. Gastvrouw: Marije Hage.

Stadhuisconcert

Stadhuis 20.15 uur

Met hun sprankelende spel neemt het Charivari Trio het publiek mee op een spannende muzikale reis. Op het programma: volksmuziek, jazz, klassieke muziek en improvisaties. Toegang € 12,-.

Alzheimercafé Weesp: deze week met de voorstelling De Vergeetclub.