Afbeelding
Foto: Femke Berkhout

Welkom in Weesp...

zegt

[Dolly Oudendijk]

De vrijwilligers van Weesp Gastvrij, door ons uitgeroepen tot Weespers van het Jaar, heten u op 25 juni weer welkom voor het Culinair Cultureel Shoppingfestival in het centrum van Weesp. We stellen een aantal van hen aan u voor.

Jouw rol rol bij Weesp Gastvrij?
"Jeetje, moeilijk om dat in één woord te vangen. Maar ik zou zeggen productie: zorgen dat alles wat we nodig hebben en bedenken er ook daadwerkelijk is op zaterdag 25 juni. Een voorbeeld is het paard en wagen dat gaat pendelen tussen de parkeerplaatsen en centrum Weesp. Dat moet je dan natuurlijk wel regelen... maar ook maak ik alle schema's, regel ik vergunningen en coördineer ik de vergaderingen. Ik ben een vrouw achter de schermen die meehelpt dat alles straks op rolletjes loopt."

Wat is de reden dat je meedoet?
"Ik vond echt dat Weesp een nieuwe impuls nodig had, het werd echt een beetje trieste boel in het centrum. Vorig jaar bij de eerste editie was ik gastvrouw, nu zit ik in de organisatie. Het is een enorm leuke ploeg en het is fantastisch dat alle moeite die je erin stopt ook positief uitwerkt. Er waait een nieuwe wind door Weesp."

Wat is voor jou het mooiste aan Weesp?
"De Kom met de kerk en het groene kruis. Toch dat gevoel van thuiskomen als je terugkomt van weggeweest. De Kom is voor mij het centrum van Weesper gezelligheid, waar je vroeg of laat altijd weer op uitkomt."

En jouw geheime tip?
"Ik geef dit geheime plekje niet graag weg, maar de Reaalpolderweg - het fiets/wandelpad vanaf de Lange Muiderweg - is een heerlijke plek om te wandelen. Dat doe ik dan ook dagelijks met onze hond Dirkje."