Afgelopen vrijdag stonden er slechts drie kramen.
Afgelopen vrijdag stonden er slechts drie kramen. Foto: Ingrid Voet

Biologische 'markt' loopt terug

WEESP De biologische markt in Weesp bestaat momenteel nog maar uit twee of drie kramen. Toch weigert de gemeente het bijltje erbij neer te gooien. "We blijven ons best doen om de biologische markt voor Weesp te behouden", laat een woordvoerster weten.

Er zijn onlangs een aantal marktkooplui afgehaakt, zo bevestigt de gemeente. "Wij vinden dit erg jammer, omdat een biologische markt erg gewenst is in Weesp. Tegelijkertijd hangt het succes natuurlijk wel af van de bereidheid van de marktkooplui om op deze markt te gaan staan."

'Samen ons best doen'

In overleg met de deelnemers was al eerder afgesproken dat alle betrokkenen hun best zouden doen om nieuwe verkopers op de markt te krijgen: "Zo heeft de gemeente een oproep gedaan in het vakblad voor markten en dat heeft toen resultaat opgeleverd. Toch blijkt het in de praktijk moeilijk te zijn om de marktkramen te behouden voor Weesp, maar wij blijven ons best daarvoor doen."

Weekmarkt

De biologische markt is op vrijdag op het pleintje op de hoek Nieuwstraat/Slijkstraat. Op dinsdag is de reguliere weekmarkt. Ook die bestond afgelopen weken uit minder kramen dan voorheen, maar dat lag aan slecht weer, ziekte en vakantie, zo blijkt uit navraag.