Vanaf links: Patty Vos, Maria van Tilburg en Talitha van Stek.
Vanaf links: Patty Vos, Maria van Tilburg en Talitha van Stek.

'Steeds meer aandacht voor belang van rust en balans'

door Marieke van Veen

WEESP TopSkincare verhuisde begin dit jaar naar de Nieuwstraat. Dit grotere pand geeft Patty Vos de ruimte voor samenwerkingen. Samen met oplaadcoach Maria van Tilburg en acupuncturist Talitha van Stek vormt ze nu een allround praktijk met als motto: wie zich goed voelt, ziet er ook goed uit.

"Ik was altijd al voorstander van natuurlijke verzorging van lichaam en ziel", vertelt Vos. "Toen ik net begon in Weesp was er nog niet zoveel bekend over behandelingen op natuurlijke basis. Maar er is de afgelopen jaren gelukkig veel veranderd, steeds meer mensen ontdekken de kracht ervan. Er komt meer en meer aandacht voor het belang van rust en balans binnen onze hectische levens."

Een klant van Patty, Maria Van Tilburg, was oplaadcoach. "Ik belandde bij haar op de massagetafel toen ik even moeite had om alle ballen in de lucht te houden. Het gaf me zoveel energie, dat wilde ik mijn klanten ook graag aanbieden." Van Tilburg nam haar intrek in het pand. De salon heeft twee behandelkamers, dus de dames zitten elkaar niet in de weg. Van Tilburg: "Sterker nog, laatst hebben we voor het eerst een combinatiebehandeling gedaan. Patty verzorgde haar gezicht, daarna gaf ik een massage. De klant liep gelouterd de deur uit." Van Tilburg zorgt via Reiki en energetische massage voor betere energie en ontspanning.

Sinds kort houdt ook klassiek acupuncturist Talitha van Stek praktijk in het pand. "Ik behandel klachten op basis van pure Chinese geneeskunde, van eczeem en burn-outs tot menstruatieklachten en concentratiestoornissen. Ook ben ik gespecialiseerd in cosmetische acupunctuur waarbij je verslapte huid stimuleert op natuurlijke wijze collageen aan te maken waardoor rimpels verminderen. Ik gaf daarover een lezing bij TopSkincare, daar komt deze samenwerking uit voort." Alle behandelingen van Maria en Talitha zijn gericht op het zelfherstellend vermogen van het lichaam en worden veelal vergoed via de zorgverzekering.

Wat de dames ook gemeen hebben, is dat ze echt de tijd nemen voor hun klanten. Vos: "We werken niet op de automatische piloot. Wij zijn alle drie erg gefocust op wat iemand echt nodig heeft. Ook daarom is het fijn dat we nu met meerdere specialisten onder een dak zitten. We versterken elkaars professionalisme, kunnen naar elkaar verwijzen en klanten zo nog beter helpen. Daarnaast kan men in de salon ook terecht voor prachtige, natuurlijke producten en cadeaus. Zo kan ik een totaalpakket bieden waar ik volledig achter sta."

Patty neemt altijd de tijd voor haar klanten.