Rishi Sewkaransing in zijn afhaalcentrum Simran's.
Rishi Sewkaransing in zijn afhaalcentrum Simran's. Foto: Sjoerd Stoop

Simran's gaat de klanten verwennen met een proeverij

WEESP Rishi Sewkaransing begon drie jaar geleden zijn afhaalcentrum Simran's met traditionele Surinaamse en Javaanse gerechten en vrijdag trakteert hij de klanten op een proeverij.

door Astrid Maas

Rishi (42) is op zijn negende, samen met zijn moeder, uit Suriname naar Nederland gekomen. "We zijn gaan wonen in Rotterdam. Als jongvolwassene kwam ik erachter dat ik graag een eigen zaak wilde hebben." Met zijn moeder is hij in 1991 een rotizaak in Den Haag begonnen. "Mijn moeder heeft me de liefde van het koken bijgebracht en de zaak liep heel goed. Maar helaas zaten we in wijk met een bestemmingsplan, met als gevolg dat alles werd gesloopt. Daardoor werden we gedwongen om de stekker uit onze zaak te halen. Heel jammer."

Na verschillende baantjes werd Rishi rijinstructeur in Amsterdam: "Om elke dag vanuit Rotterdam naar Amsterdam te gaan, nam veel tijd in beslag en ik heb toen besloten om in Amsterdam te gaan wonen. Ook omdat ik in die tijd een eigen rijschool wilde starten. Een vriend vroeg of ik samen met hem naar een woning in Weesp wilde kijken en via via kwam ik in gesprek met iemand die ook kantoorruimtes verhuurde. En zo ben ik hier terechtgekomen. In mijn achterhoofd zat nog wel de liefde voor koken en ik kwam erachter dat er in Weesp geen afhaalcentrum was met Surinaamse en Javaanse gerechten. Ik ben op zoek gegaan naar een ruimte en vond een geschikt pand aan de E. du Perronstraat. Nu zit ik hier alweer drie jaar. Vanaf de eerste dag gaat het heel goed en daarom wil ik mijn driejarig bestaan met de klanten vieren."

"Ik ben erachter gekomen dat Weespers gek zijn op traditionele rotigerechten en sinds twee jaar is er ook Wok Together, waar klanten in de zaak zelf hun gerecht kunnen samenstellen en dat wordt dan direct gewokt. En we kunnen nu ook de Indische keuken aanbieden. De reacties van de klanten zijn zeer waardevol voor ons en ze vinden het eten heel lekker. Daarom willen we graag iets terugdoen met de proeverij op vrijdag vanaf 16.00 uur. Klanten kunnen verschillende gerechten gratis proeven. Ook is er een speciale actie met het meest favoriete gerecht en dat is de roti kipfilet met ei, aardappels, kouseband of pompoen voor 6,50 euro. Deze actie is alleen voor klanten die het gerecht komen afhalen."
Inwoners uit Weesp en omstreken kunnen zeven dagen in de week terecht bij het afhaalcentrum. Meer informatie staat op www.simrans.nl. De gerechten kunnen ook aan huis worden bezorgd.