De Dames 1 van MHC Weesp.
De Dames 1 van MHC Weesp. Foto: MHCW

Winterstop: hockeycoaches maken tussentijdse balans op

De eerste seizoenshelft zit erop voor MHC Weesp. Hoofdcoaches Allard van Winsen en Rosanne Steenbeek vertellen hoe het ervoor staat.

Heren 1

Voor de heren stond er aan het begin van dit seizoen een nieuwe coach voor de groep. Allard van Winsen kwam over van Muiderberg H1 en begon met de mannen aan een nieuw traject. "De doelstellingen waren klassenbehoud en middenmoot en aan het eind van het seizoen een basis hebben om door te kunnen groeien", aldus Van Winsen over het streven van de Heren 1 voor dit seizoen. Terugkijkend op de eerste elf wedstrijden wordt die ambitie niet opgeschroefd. "Wel denk ik dat wij meer punten kunnen gaan pakken in de tweede seizoenshelft." Door de wedstrijden heen is het team volgens hem erg gegroeid: "Als je nu kijkt naar de groep staat er echt een team. Gezien de gemiddelde leeftijd zijn we denk ik wel tegen een aantal teleurstellende momenten aangelopen, waardoor we onszelf simpelweg niet beloond hebben." Wellicht dat er in de tweede seizoenshelft nieuwe gezichten te zien zijn bij de Heren 1. Van Winsen: "Als we versterking krijgen, kunnen we wat gaan schuiven in de opstelling en hiermee ook tactisch de volgende stap gaan maken." MHC Weesp neemt de tijd om te bouwen aan een goede en sterke Heren 1, en dat zal ook de tweede seizoenshelft het geval zijn. "Dit jaar spelen er ook steeds meer jongens uit de A-jeugd mee met ons. Dit is om de doorloop van deze jongens naar de senioren wat soepeler te laten verlopen. Dat is zowel in tactisch als in fysiek opzicht beter", aldus de coach. Hij ziet de tweede seizoenshelft vol vertrouwen tegemoet: "De afgelopen weken hebben we al stappen gemaakt, en die stappen moet we door gaan zetten. Daarnaast gaan we vanaf het tweede seizoenshelft ook met de club kijken of we een tweede team kunnen maken zodat je nog een scherpere selectie kunt krijgen voor volgend seizoen."

Dames 1

Bij de doelstelling van Dames 1 lag het anders, vertelt Rosanne Steenbeek, hoofdcoach van de dames. "We wilden proberen om in het linkerrijtje mee te gaan doen." De afgelopen weken zijn ze daar anders tegenaan gaan kijken. De dames begonnen het seizoen anders dan verwacht. "We begonnen wat moeizaam aan de competitie, want qua spel speelden we eigenlijk vaak erg goed, alleen viel het dan elke keer weer net niet onze kant op", legt Steenbeek uit. Toch trekken de dames de laatste paar wedstrijd steeds meer naar zich toe. "Uit de laatste drie wedstrijden hebben we zes punten. Het is voor ons natuurlijk fijn om te merken dat al onze inspanningen ook beloond worden." De dames zijn elke wedstrijd als een finale gaan beschouwen en dat werkte: "We kwamen in een lekkere flow terecht, waarbij iedereen het maximale uit zichzelf haalde. Daarom vind ik het stiekem wel jammer dat we nu al de winterstop in gaan", grapt ze. Over de doelstelling van de tweede seizoenshelft wil Rosanne weinig meer zeggen dan: "Nieuwe ronde, nieuwe kansen!"

De hockeyteams verruilen het buitenveld de komende maanden voor de zaal.