De wethouder checkt in bij Sporthal Aetsveld.
De wethouder checkt in bij Sporthal Aetsveld. Foto: André Verheul

Met de bus vanuit Aetsveld naar het centrum of het station

WEESP "O, dat is handig, nu kan mijn dochter hier al de bus pakken naar school", zegt een inwoonster van Aetsveld. De terugkeer van de bus in de wijk is ook door andere wijkbewoners met gejuich ontvangen.

Ze kunnen nu eenvoudig met bus 106 van Connexxion naar het centrum, het station of naar de Van Houtenlaan om over te stappen op buslijn 49 (GVB) naar de Arena en vice versa. Aan weerszijden van de Wiefferingdreef zijn er haltes bij Reigersweide, Sporthal Aetsveld en Blokland. In 2011 verdween de bus uit Aetsveld.
Wethouder Astrid Heijstee (WSP) heeft zich sterk gemaakt voor de terugkeer en stapte maandagmorgen zelf op de bus voor een ritje naar het stadhuis. Ze vindt de ov-verbinding sowieso belangrijk, maar hoopt ook dat Aetsvelders vaker de auto laten staan en met de bus naar het centrum komen. De halte op het Molenzicht vervalt. De buschauffeur vindt dat niet erg, integendeel. "Dat was zo'n onveilige plek. Als ik late dienst had, bleef ik wat langer staan om zeker te weten dat de uitgestapte passagier veilig de tunnel bereikte." De bus gaat één keer per uur, maar rijdt niet 's avonds en niet op zondag.