Eerste woningen Weespersluis na de zomer gereed

WEESP De bouw van de eerste 175 woningen in het project Weespersluis kan binnen enkele weken beginnen. Na de zomer zijn de eerste woningen gereed, zo is de verwachting.

De grond wordt nu bouwrijp gemaakt. Zo wordt onder meer de riolering aangelegd.

Het gaat om het eerste gedeelte van Lanenrijk, want zo gaat deze wijk van Weespersluis heten. Lanenrijk komt achter Leeuwenveld 3, de wijk die dit jaar is verrezen langs de Leeuwenveldseweg. De belangstelling voor de woningen is groot.

Vrachtwagens

Weespersluis wordt uiteindelijk 2750 woningen groot en zal een groot deel van de Bloemendalerpolder beslaan. Weespersluis wordt in fases gebouwd. Eerst moet een dik pak zand worden aangebracht om de grond te laten inklinken. Het zand wordt aangevoerd via het Amsterdam-Rijnkanaal en met vrachtwagens naar de polder gereden. Daarvoor is ontheffing van de Wet Natuurbescherming nodig. Het verkrijgen van die ontheffing duurde een half jaar langer dan verwacht, meldt projectdirecteur Fred Langeslag.


Meepraten over nieuwe Groeneweg

WEESP De Groeneweg en een deel van de C.J. van Houtenlaan gaan medio 2018 op de schop. De gemeente en uitvoerder De Bie Wegenbouw houden deze week een bewonersavond waarop de plannen voor de twee straten voor het eerst voorgelegd worden.

De straten (tussen de Hema en de kruising bij de notaris) vormen de entree tot de oude binnenstad. De straten worden aangepakt omdat er hoe dan ook aan het riool gewerkt moet worden. Dat gaat de nodige overlast voor aanwonenden en doorgaand verkeer geven. Daarna wordt de straat heringericht als 30 km-zone. Dat betekent een ander wegprofiel en drempels.
De gemeente presenteert de plannen donderdag (morgen) op het stadskantoor. Belangstellenden kunnen langskomen tussen zeven en negen uur. Aanmelden op info@debiewegenbouw.nl.