Voors en tegens crematorium in kaart

WEESP Binnen twee maanden moet duidelijk zijn of er een crematorium kan komen bij de oude begraafplaats Landscroon. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de raad. Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan.

Landscroon, aan de Korte Muiderweg, is al langer in beeld om een crematorium op te vestigen. Er wordt nu gekeken of de plek geschikt is. Er wordt onder meer gekeken naar de kosten, parkeren, verwachte aantallen crematies en het draagvlak onder de Weesper bevolking voor het crematorium. De gemeente heeft een externe projectleider aangetrokken om dat allemaal in kaart te brengen. Deze projectleider gaat ook een gesprek aan met de twee partijen die hebben aangegeven graag aan de slag te gaan met een crematorium. Dat is naast de combinatie van Yarden en ABC-Uitvaartzorg nu ook een combinatie van Dela en de Weesper Uitvaartverzorging Myosotis. Na het onderzoek en de gesprekken volgt er nog een bewonersavond voor Weespers voordat er een advies over het crematorium naar de raad gaat. De raad moet daar dan in februari of maart een besluit over nemen.


Kerst versiering?
Hou het veilig

WEESP Kerstversiering, er is in deze tijd geen houden meer aan. Voor de gemeente Weesp reden om wat veiligheidstips op een rijtje te zetten. Want in december neemt het aantal branden toe en onveilige kerstversieringen blijken daar maar al te vaak de oorzaak van.

De tips richten zich op de kerstboom, de versiering en het gebruik van kaarsen. Onder het kopje 'Versiering' lezen we onder andere dat plafond- en wandversiering in sterke mate bijdragen aan de uitbreiding van een brand en daarom alleen mogen worden toegepast als deze brandvertragend is. De gemeente adviseert daar bij de aankoop nadrukkelijk om te vragen. Een andere belangrijke tip: zorg ervoor dat versieringen niet in aanraking kunnen komen met warm wordende apparaten. Dat alles geldt ook voor de kerstversieringen die buiten worden opgehangen.

Horeca

De gemeente controleert ook de vele horecazaken op de veiligheid van hun kerstdecoraties.