Wisselvallig, rond 5 graden en kans op nachtvorst

Een lagedrukgebied lag zondag en maandag boven West-Frankrijk. De westelijke stroming werd daardoor tijdelijk geblokkeerd. Met een noordoostenwind stroomde koude lucht binnen. Opdringende fronten van het lagedrukgebied zorgden vanuit het zuiden voor sneeuw. Het trekt verder naar Scandinaviƫ, waardoor de stroming westelijk wordt. Met die aanlandige wind wordt het minder koud.

Donderdag en vrijdag

Na een deels regenachtige woensdag wordt ook voor donderdag vrij veel bewolking verwacht. Er vallen enkele buien in de vorm van regen, hagel of natte sneeuw. Ook vrijdag kunnen er enkele buien vallen, lokaal met natte sneeuw. Af en toe klaart het op. In de nacht daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt. Overdag wordt het 4 Ć  5 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Het weekeinde

In het weekeinde kan de temperatuur in de nacht iets onder het vriespunt duiken, lichte vorst, tot circa -1 graad, in de middag oplopend naar circa 5 graden. Het weerbeeld daarbij is wisselend bewolkt. Af en toe schijnt de zon, maar de kans op enkele winterse buien is vrij groot. Dat kan wederom in de vorm van regen, hagel of natte sneeuw zijn. Er waait een meest matige wind tussen west en zuidwest.

Weetje

Er was zondag en maandag enige tijd sprake van flinke sneeuwval, 10-20 cm. Ook in december 2012 kwam het rond de 7e die maand korte tijd tot sneeuwval van betekenis. In de koude december van 2009 viel meer sneeuw: 20 cm, dat tot de kerstdagen bleef liggen. Een dik pak sneeuw (20-40 cm) viel in de ijzige december van 2010. Dat bleef vrijwel de gehele maand liggen.