Eigenaar Orhan Halici en winkelmanager Pieter Knecht.
Eigenaar Orhan Halici en winkelmanager Pieter Knecht.

'We zijn klein, maar kennen onze kracht'

NAARDEN - Deze maand bestaat Gooiland Computers 25 jaar en dus vindt eigenaar Orhan Halici het tijd voor een feestelijke receptie en kortingsacties. Hij is zijn grote schare aan vaste klanten erg dankbaar.

Halici begon in de zaak als stagiair bij de heer Mauritz in toen nog de PC Plus Occasion Shop. Hij kocht de zaak 15 jaar geleden over. De afgelopen tijd zag hij vele computerwinkels in de omgeving omvallen, maar Gooiland Computers gaat gestaag door. "We zijn klein, maar kennen onze kracht. Die ligt in het bieden van veel service. Natuurlijk kan je een computer goedkoper kopen via internet of een grote keten. Maar toch kiezen de klanten voor ons. Want als de klant een computer binnen heeft, denkt hij vaak: en nu?"
Winkelmanager Pieter Knecht: "We leveren hier van A tot Z en dat gaat dus veel verder dan de verkoop van een laptop. We installeren deze en maken 'm gebruiksklaar. Tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje, een laptop, een geluidsinstallatie; wij regelen dat alles met elkaar wordt gekoppeld." Halici geeft een sprekend voorbeeld. "Een klant kocht een laptop bij een grote keten in Almere. Er zat een toets los en dus moest hij terugrijden: drie weken levertijd. Ik kon de toets in drie tellen vervangen en daar reken ik dan niets voor. Uiteindelijk zien veel mensen dat je voor het gehele plaatje bij ons veel beter af bent."

Bij Gooiland Computers nemen ze dan ook de tijd voor de klanten. De personeelsleden voorzien alle klanten van advies dus kan het voorkomen dat je even moet wachten. Maar niemand lijkt dat erg te vinden. "Het gaat de hele dag door, we krijgen heel veel vragen en die gaan lang niet alleen over de verkoop", besluit Knecht.