De straten stonden vaak helemaal vol.
De straten stonden vaak helemaal vol. Foto: Sjoerd Stoop

Parkeren met een vergunning in nog meer straten rond centrum

BUSSUM - De hoge parkeerdruk voor bewoners van straten aan de rand van het centrum moet snel tot het verleden behoren. De gemeente gaat een groot aantal straten toevoegen aan het gebied waar vergunningparkeren geldt.

De bewuste straten vallen nu nog net buiten het parkeervergunningengebied en dat zorgt voor ongemak. Het gaat om de Florialialaan, de Gooibergstraat, de Iepenlaan, de Meijerkamplaan, de Korte Meijerkamplaan, het Majellapark, de Nieuwe Hilversumseweg en de Spoorlaan.

Bewoners van de straten klagen al langer steen en been over de hoge parkeerdruk voor hun deur. Dat komt omdat er nu geen parkeerregels gelden: je hoeft er geen parkeerkaartje te kopen of een parkeervergunning te hebben. Veel bezoekers van het centrum of medewerkers van het Gewestkantoor parkeren er dus maar al te graag, tot onvrede van de bewoners. Zij zagen dat de gratis parkeerplekken voor hun deur steeds bezet waren.

Mensen die nu gratis willen parkeren omdat ze in het centrum willen zijn, zullen door deze maatregel verder moeten lopen. De gemeente hoopt dat men dat te ver vindt en dus zal parkeren in de garage of op een plek waar je een kaartje kunt kopen. De bewoners van de betreffende straten zullen een vergunning moeten aanvragen om te kunnen parkeren. De betrokkenen zijn inmiddels door de gemeente via een brief geïnformeerd.