Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Technisch weer

De afgelopen weken genieten we, op een paar regenachtige dagen na, van een heerlijke voorzomer. Dit zijn de dagen dat ik extra kan genieten van mijn beroep als makelaar. Gekscherend noemen we dit als makelaars wel eens 'technisch weer', dagen om op pad te gaan dus. Wat is er nou mooier dan op dit soort dagen huizen én tuinen te kijken in onze fantastische regio. Het lijkt ook wel dat potentieel kopers op dit soort dagen wat vrolijker en enthousiaster zijn.

In onze regio staat de zomervakantie weer voor de deur. In het verleden hadden we een duidelijke 'seizoensinvloed' op de huizenmarkt. De zomervakantie en de kerstperiode waren merkbaar minder druk dan de rest van het jaar. Genoeg tijd dus om als makelaar van het mooie weer te genieten in die tijd.

Toen wij ons kantoor 15 jaar geleden begonnen wachtte ik vaak met de start van de verkoop tot na deze 'stille' periode. Een andere invalshoek is uiteraard om juist wel in deze periode van start te gaan. Je hebt dan immers een stuk minder concurrentie als verkoper. We kiezen er nu als kantoor dan ook steeds vaker voor om gewoon te starten met een verkoop in de vakantie.

Een duidelijk aanwijsbare reden is er mijns inziens niet maar ik heb het gevoel dat deze seizoensinvloed wat wegebt. Wellicht heeft dit te maken met de vakantiespreiding die in onze regio, door de centrale ligging, goed merkbaar is. Kopers in het Gooi komen uit de regio's midden, noord en zuid.

Laat u dus als verkoper daarom goed adviseren over de het juiste moment voor de start van de verkoop. Uw NVM-makelaar kan u hier alles over vertellen. Hij kent als geen ander de specifieke doelgroep van uw woning en weet wat de invloed van de vakantie op uw verkoop is.

Geniet van de vakantie!