KWF zoekt dringend mensen in Laren.
KWF zoekt dringend mensen in Laren. Foto: KWF

KWF afdeling Laren zoekt vrijwilligers

LAREN De vrijwilligersafdeling van KWF in Laren staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Concreet zoekt de afdeling nog vrijwilligers voor de volgende functies:
- Penningmeester
- Collectecoördinator
- Wijkhoofden
- Collectanten
Wie zich als vrijwilliger wil inzetten voor KWF afdeling Laren krijgt ondersteuning vanuit het hoofdkantoor.

Alleen al in Laren krijgen elk jaar bijna 70 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF afdeling Laren al jarenlang de collecteweek. In de eerste volle week van september komen er 40 vrijwilligers in actie om te collecteren. In 2016 is er in totaal zo'n 2.400 euro opgehaald, maar dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden.

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Iris Candido, relatiemanager bij KWF, vertelt: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Laren." Aanmelden kan via 06-22510074 of icandido@kwf.nl.