De gelukkige dames en de initiatiefnemers.
De gelukkige dames en de initiatiefnemers. Foto: Studio Kastermans

Beloning voor Laarders voor deelname aan biodiversiteit

laren Wethouder Ton Stam heeft vrijdagmorgen Judy Hollestelle-Schomper, Joke Kok-de Bruyn en Danielle Evers in het zonnetje gezet.

Zij meldden zich als eerste drie deelnemers aan voor de actie '(N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren'. Hiervoor werden zij beloond met onder andere een bos bloemen en een Living Pavement Tegel. Deze speciale tegel heeft een open structuur, waardoor planten door de bestrating heen kunnen groeien.

De actie is medio mei gestart. Wethouder Ton Stam gaf toen het startsein door een stuk berm aan de Schapendrift in te zaaien met bloemzaden. Ook onthulde hij een bord. De actie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Laren, Imkervereniging VBBN en Gewildgroei. Meedoen is eenvoudig: bewoners wordt gevraagd om één vierkante meter gazon te doneren door dit niet te maaien en de natuur zijn gang laten gaan. De gemeente Laren verdubbelt het aantal aangemelde vierkante meters in een stuk openbaar groen. Op die plekken gaat de gemeente het gras op een natuurlijke manier beheren.