Hilda in haar winkel aan de Nieuweweg in Laren.
Hilda in haar winkel aan de Nieuweweg in Laren. Foto: Foto: Bob Awick

Hilda van Caspio in Laren: 'Bij ons kan iedereen slagen'

laren "Met onze collectie spreken we een breed publiek aan", zegt Hilda van Breukelen (51). De inkoop van haar collectie doet ze samen met haar partner Ali Moghaddasian. Hij komt oorspronkelijk uit Iran. Het land ligt aan de Kaspische Zee; de naam van de winkel is daarvan afgeleid. Op de merken Scapa Sport, Corel, Laurèl, Stroke en La Fée Maraboutée is het Larense publiek dol, weet Van Breukelen inmiddels. Damesmodezaak Caspio is namelijk alweer een jaar gevestigd op de Nieuweweg.

Een prachtig stukje Laren overigens, meldt de in Amersfoort woonachtige onderneemster. Al vanaf haar jeugd is ze regelmatig in het Gooise dorp te vinden. Aanvankelijk voor de kermis en de pannenkoeken, later met vriendinnen om te shoppen en koffie te drinken. En nu dus als eigenares van een boetiek.

Exclusief

"We zijn een multibrandwinkel in het hogere segment", legt Hilda uit. "Iedereen kan bij ons slagen. Wij staan garant voor goede kwaliteit kleding van mooie stoffen en materialen. De unieke collectie -exclusief in Laren - telt van elke maat (36 tot en met 44) maar een enkel stuk. Daarmee ben je als klant dus ook exclusief. Dat is een bewuste keuze, want Laren is tenslotte niet zo groot."

Er zijn opvallend veel jurkjes bij Caspio te vinden, al dan niet met een bijpassend jasje. Ook broekjes (kek, maar gekleed), supermooie tops ("geen drukke prints want daar is Caspio niet van") en accessoires zijn in het hoekpand tegenover Hofstee Schoenen te vinden.

Eerlijk advies

'Ik zeg nooit: kan ik u helpen, maar ga een open gesprek aan'

Het eventueel vermaken van kleding wordt weliswaar uitbesteed aan een coupeuse, maar vindt wel onder de supervisie van Van Breukelen plaats. Vaste klanten weten ondertussen dat Caspio persoonlijke aandacht en service hoog in het vaandel heeft staan. Daar vallen ook een kopje koffie en eerlijk advies onder. "En vanmorgen heb ik kleding opgehaald bij de coupeuse en deze direct bij de klant afgegeven."

Wie bij Caspio binnenwandelt, kan rustig rondkijken ("ik zeg nooit 'kan ik u helpen', maar ga een open gesprek aan") en mag altijd alles passen. De winkel is open op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. En op koopzondag (elke eerste zondag van de maand) organiseert de ondernemersvereniging Bijzonder Laren altijd wat leuks. www.caspio.nl. Telefoon: 035-7602233.