Vooral veel kijkers op Art Laren.
Vooral veel kijkers op Art Laren. Foto: PR

Art Laren in de zon - Gezelligheid wint

laren Art Laren werd afgelopen weekend voor de 22ste keer gehouden. De kunstbeurs begon vrijdagmorgen aanvankelijk met enorme stortbuien, maar de zon brak op tijd door en gaf glans aan het evenement op de Larense Brink.

Ruim tweehonderd gasten waren aanwezig bij de traditionele Gooise Haring-party op vrijdagavond. Burgemeester Elbert Roest van Laren opende toen de kunstbeurs. Hij wees op de unieke plek die Art Laren in de kunstwereld heeft veroverd.

In de rij

De galeries stonden in de rij om te mogen exposeren, maar de capaciteit is beperkt. Ook belichtte de burgemeester alle activiteiten die de organiserende Kiwanisclub jaarlijks organiseert.

Concert

Naast Art Laren zijn dat de Gooise Karavaan, twee wijnproeverijen en in september een concert met het Metropole Orkest in het nieuwe Singer Theater. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar kinderprojecten in binnen- en buitenland.

Kijkers

Kunstexpert Frederik Baerveldt verzorgde enige rondleidingen waar heel veel belangstelling voor was. Met name de Chinese kunst wekte veel bewondering bij de bezoekers. De galeriehouders tonen zich gematigd tevreden met de verkopen. Er waren wel veel kijkers en de stemming was heel goed. Veel bezoekers kwamen van buiten de regio. De gezelligheid van de Larense beurs blijkt de grote aantrekkingskracht te zijn. Op zaterdag hield de Gooise Academie weer workshops over portrettekenen, olieverf schilderen en boetseren. Ook werd de eerste olifant geplaatst in het kader van de Olifantenroute die vanaf zondag door het centrum 'loopt'. Art Laren werd ook dit jaar muzikaal omlijst door studenten van het Utrechts Conservatorium.