Bijzondere uitdossingen tijdens het Dorpsdiner Laren.
Bijzondere uitdossingen tijdens het Dorpsdiner Laren. Foto: Bob Awick

Dorpsdiner opnieuw 'fantastisch'

laren Ruim zevenhonderd gasten hebben zondagavond op het plein voor de basiliek genoten van het jaarlijkse Dorpsdiner. Een viergangendiner met onder meer voorgerechten van Nick Vollebregt's Jazz Café en een dessert van bakkerij Tetteroo.

Hoofdsponsor was Jumbo Laren. De supermarkt aan het Plein 1945 verzorgde ook het hoofdgerecht en liet dit bereiden door de leerlingen van College de Brink.

Verstappen

Ook de raceauto van Max Verstappen was door de gele buurtsuper naar Laren gehaald. Loeff: "Dat leverde ook veel belangstellenden op." Kijkers mochten de wagen niet aanraken, maar wrongen zich in allerlei bochten om ermee op de foto te staan.

Geslaagd

"Het was fantastisch weer", meldt Karel Loeff namens de organisatie. "De gasten hebben genoten van een geslaagd diner en hebben flink gedanst op de klanken van party- en coverband Streetbeats. De gasten waren fantastisch gekleed en sommigen hadden heel bijzondere outfits aan."

Wensen

Rotary Laren-Blaricum, die het diner voor de twaalfde keer organiseerde, selecteerde dit keer zes lokale projecten die van de opbrengst hun wens in vervulling kunnen laten gaan. Dit varieert van een bloemrijke akker in Blaricum tot een uitstapje voor vluchtelingen van de internationale school.

Hoofddoel van het diner is de aanschaf van een personenbusje voor De Stal, een onderdeel van Stichting Het Spookbos. "Hoeveel geld er precies is opgehaald, weten we nog niet. Maar het warme weer heeft bijgedragen aan een mooie drankomzet", meldt de Laarder. Doel van het Dorpsdiner is nieuwe mensen ontmoeten, netwerken en genieten van culinaire hoogstandjes.