Evaluatie blauwe zone

blaricum De gemeente Blaricum wil graag weten hoe de blauwe zone wordt ervaren en laat daarom een evaluatie uitvoeren. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen in de huidige parkeersituatie en de tevredenheid van inwoners en ondernemers over de blauwe zone.

Om een zo goed en volledig mogelijk beeld te krijgen is gekozen voor een aanpak die bestaat uit vier onderdelen: een parkeeronderzoek (op basis van een nul- en één meting), een online enquête onder ondernemers, een online enquête onder bewoners en een gesprek met BOA's. Het gehele onderzoek wordt in opdracht van de gemeente Blaricum uitgevoerd door adviesbureau Keypoint.

Bewoners kunnen de enquête, die bestaat uit open en gesloten vragen tot en met 16 juli invullen via www.keypoint.eu/BlauweZoneBlaricum. Ondernemers krijgen een aparte enquête toegestuurd. Ondernemers die ook inwoner van Blaricum zijn, kunnen beide enquêtes invullen.

Wethouder Liesbeth Boersen hoopt dat velen hun mening over de blauwe zone zullen geven. "We hebben over de invoering van de blauwe zone jarenlang politiek gediscussieerd. Het besluit tot invoering is genomen na de toezegging dat er een serieuze evaluatie zou worden gehouden. Het invullen van de enquête kost vijf tot tien minuten. In de vragenlijst komen diverse aspecten aan de orde zoals de grootte van de blauwe zone en de maximale parkeerduur. Ook is er de mogelijkheid om opmerkingen en suggesties door te geven. Alle resultaten worden geheel anoniem verwerkt."

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kunnen aanbevelingen aan de gemeente worden gedaan over mogelijk door te voeren aanpassingen en verbeteringen aan de blauwe zone. Daarbij moet worden gedacht aan inkrimping of uitbreiding van de blauwe zone, of een aanpassing in de dagen en/of tijden waarop de blauwe zone geldt. De resultaten worden naar verwachting dit najaar bekend.