Moties bij behandeling Kadernota

eemnes Een regen aan moties (8 stuks) maandagavond tijdens de behandeling van de Kadernota 2018-2021.

Aanvaard zijn de moties domotica, begeleid bewegen ouderen, wijkverpleging sociaal wijkteam en Onconventionele Maatwerkoplossing (OMO). De moties noodwoningen aan het Wilgenpad, landtunnel, degressieve en groene leges zijn verworpen. En DorpsBelang trok de motie voor het verplaatsen van het vrijheidsmonument naar de Braadkamp tijdens de vergadering weer in.

De PvdA-motie gratis rookmelders voor mensen met een laag inkomen, die niet snel hun schaarse budget aan een rookmelder besteden, is niet aanvaard. Burgemeester Roland van Benthem zegde echter wel toe de zaak te willen onderzoeken. "Eerst het probleem in kaart brengen en dan bekijken of we een slag kunnen slaan om in meer huizen rookmelders te krijgen." Ook een onderzoek of het Sociaal Wijkteam voldoende uren heeft om hun werk op een behoorlijke manier te kunnen uitvoeren, kon op voldoende draagvlak rekenen, mits de gemeente niet de financiƫn van de zorgverzekeraars overneemt.

Het onderwerp 'domotica' (technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven voor senioren) kon rekenen op unanieme steun. "Een goede zaak", zei raadslid Zunnebeld (VVD).