Aantal Wmo-bezoek valt tegen - HBEL past inrichting ervan aan

BEL De uitvoeringsdienst HBEL heeft een terugloop van het aantal bezoekers aan het Wmo-loket geconstateerd. Daarom past de dienst de bezoekmogelijkheden aan.

Vanaf heden kunnen inwoners uit Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren met hun vragen over zorg en ondersteuning terecht op de speciale Wmo-inloopochtenden.

Eemnes en Huizen

Elke dinsdag van 08.30 tot 12.00 uur op het gemeentehuis van Huizen en iedere donderdag van 08.30 tot 12.00 uur in het BEL-kantoor in Eemnes.

Consulent

"Tijdens deze inloopochtenden kunnen inwoners hun vragen op het gebied van Wmo, zorg, werk en inkomen stellen aan de consulenten van het Advies & Informatiepunt", licht een woordvoerder toe.

Inloopochtenden voor HBEL-inwoners in Eemnes en Huizen

Consulent

"De consulenten zullen hierbij vraagverheldering toepassen. Indien mogelijk geven ze tijdens dit gesprek direct antwoord op de vraag. Als een persoonlijk gesprek gewenst is, wordt deze ingepland met een vaste consulent en de inwoner."

Verslag

Van ieder gesprek wordt een bondig verslag gemaakt van de situatie en gemaakte afspraken. "Daarnaast zijn we met ingang van 1 juli met een Advies & Informatiepunt Sociaal Domein gestart. Iedere inwoner en externe relatie kan tijdens kantoortijden direct contact opnemen (telefonisch en/of via de mail) met een consulent van het Advies & Informatiepunt."

Borgen

Inwoners waar al diensten aan verleend worden hebben met ingang van 1 juli een vaste consulent.

Deze consulent is persoonlijk te benaderen via een 06-nummer. Indien de consulent niet bereikbaar is (bijvoorbeeld wanneer de consulent met vakantie is) dan kan het Advies & Informatiepunt gebeld worden.

"Op deze manier borgen we de bereikbaarheid en de kwaliteit van de dienstverlening."