Op de bouwborrel werd een olifantje de lucht in gehesen.
Op de bouwborrel werd een olifantje de lucht in gehesen. Foto: Nicole Schüngel

Laatste loodjes voor ondernemer Hu

Laren Een bijzonder moment maandagmiddag voor onderneemster Wimmy Hu. De nu nog Blaricumse opent medio oktober haar nieuwe restaurant in Laren.

Nu het eind in zicht komt, werd er voor genodigden een bouwborrel georganiseerd en in het kader van de Elephant Parade werd met behulp van een bouwkraan een olifantje de lucht in gehesen.

Oud Laren

Daar op de plek waar ooit Oud Laren - het restaurant van Evert en Ria - stond, wordt na een intensieve periode van bouwen nog voor de bouwvak het restaurant opgeleverd. "Een totaal ander concept dan The Red Sun in Blaricum", laat Wimmy weten. Over de naam van haar nieuwste aanwinst doet ze geheimzinnig. "Deze wordt na de zomer bekendgemaakt." Tegelijkertijd met de opening betrekken Wimmy en haar echtgenoot ook het appartement boven het restaurant.

Chinatown

Het nieuwe Larense horecaconcept in de Aziatische sector is de moderne versie van 'Chinatown'. "Populaire, authentieke Chinese gerechten in een vrolijke, trendy entourage. Je moet dan denken aan onder andere huisgemaakte dimsum, bapao's, dumplings, pekingeend en noedelsoepen. Alles wordt volgens eigen recept in huis gemaakt. Gezond ambachtelijk eten voor schappelijke prijzen." Gasten kunnen er terecht voor een drankje, lunch en diner. Een hip toegankelijk concept voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt.

'Totaal ander concept dan The Red Sun in Blaricum'

Blaricum

Het concept in Laren is een prima aanvulling op het Japanse restaurant The Red Sun in Blaricum, dat recentelijk na een flinke verbouwing is heropend. "Daar heb ik na ruim twaalf jaar, als oprichter en eigenaar, het bestaande concept naar een hoger level getild. Gasten kunnen in een metropolis en luxe entourage ongedwongen eten en drinken op een uitzonderlijk hoog niveau. The Red Sun biedt alles wat mensen nodig hebben voor een echt avondje uit. In de Sake Bar kunnen de gasten genieten van een beforedinnerdrink: een koude sake, een verfrissende gin & tonic of een mooi glas wijn alvorens zij aan tafel een 6-, 7- of 8-gangen Chef's Tasting Experience gaan beleven. De filosofie achter de vernieuwde The Red Sun is dat wij nog meer de nadruk leggen op de kwaliteit van de totaalbeleving van 'een avond uit'. Waar de Japanse pure smaken en de Oosterse gastvrijheid de hoofdrol spelen." Er hangt dan ook een ander - in vergelijking met Laren - wel duurder prijskaartje aan.