De BMW was vooral linksvoor zwaarbeschadigd.
De BMW was vooral linksvoor zwaarbeschadigd. Foto: Bastiaan Miché

Man laat zwaarbeschadigde auto achter op dagcamping bij Laren

Laren Een opmerkelijke vondst zondagmorgen op het terrein voor dagkamperen tussen Laren en Hilversum. Daar troffen agenten een vooral aan de voorzijde zwaarbeschadigde BMW aan. Bovendien was de eigenaar nergens te bekennen.

Het lukte de agenten, die een melding kregen over een beschadigde auto, bovendien niet om hem telefonisch te bereiken. Totdat de man - een 46-jarige Hilversummer - plotseling het terrein op kwam. Hij had ondertussen zelf een takelwagen geregeld, laat een politiewoordvoerder weten.

De man was de nacht ervoor met zijn wagen bij de afrit Laren/Hilversum op de A1 tegen de vangrail aangereden, bleek ook uit het honderden meters lange spoor vanaf de plek van de crash over de Hilversumseweg tot aan het campingterrein.

Geen alcohol

De botsing zou het gevolg zijn van een glad wegdek. Er was vooral veel schade aan het linkervoorwiel. De bestuurder had geen alcohol op, bleek uit een controle zondagmorgen. Waarom de Hilversummer helemaal is doorgereden tot aan de dagcamping is niet duidelijk.

Plaats ongeval

Ook is het de vraag waarom hij niet bij zijn auto is gebleven. De woordvoerder geeft toe dat er in principe sprake is van het verlaten van de plaats van het ongeval. "Maar er was geen schade", zegt zij. "Ja, de vangrail misschien. Maar er waren geen slachtoffers."