De Woensberg.
De Woensberg. Foto: Carin van den Berg

Vragen over jeugdterreur bij camping De Woensberg

Blaricum/Huizen De ChristenUnie in Huizen wil van het college van burgemeester en wethouders weten of zij op de hoogte is van de problemen die spelen op en rond camping De Woensberg.

Aanleiding is het rondetafelgesprek in Blaricum van vorige week dinsdag. Omwonenden uit Huizen (Huizerhoogt) en Blaricum luidden die avond de noodklok over de overlast die ze ervaren van jeugdgroepen bij de camping. Het gebied buiten de camping zou worden benut als speelterrein waar jongeren hutten bouwen, ten koste van jonge beplanting. Daarnaast is de functie 'camping' een bijproduct geworden en draait het vooral om de weekendevenementen.

Wethouder Anne-Marie Kennis van Blaricum gaf toen aan dat er over dit onderwerp contact is met het Huizer college van burgemeester en wethouders (B en W). De ChristenUnie wil daarom nu van B en W weten of Huizen inderdaad op de hoogte is van de problemen rond De Woensberg en of de overlast een gevolg is van de wijzigingen op De Woensberg, namelijk van camping naar groepsaccommodatie. Daarnaast vraagt de fractie zich af welke rol er voor de gemeente ligt en welke rol voor De Woensberg bij het oplossen van deze problemen.

De ChristenUnie wil de schriftelijke antwoorden voor de raadsvergadering van 13 juli ontvangen. Lukt dat niet dan hoopt men op een mondeling reactie tijdens deze raadsvergadering.