Veerweg juiste locatie voor scouting

Laren De locatie Veerweg is volgens wethouder Ton Stam de enige en juiste locatie voor Scouting Maggy Lekeux. Dat zei hij in de raadsvergadering tijdens de behandeling van het bestemmingsplan voor de Larense club.

Nadat de Raad van State (RvS) de gemeente had teruggefloten omdat er onvoldoende onderzoek was gedaan naar alternatieve locaties, weet de wethouder nu zeker dat de RvS dit keer niet om Laren heen kan. Het nieuwe locatieonderzoek is volgens de wethouder "kwalitatief voldoende en ordentelijk uitgevoerd".
Het raadsvoorstel kon geen steun krijgen van Liberaal Laren en D66. Noud Bijvoet (D66): "Wij zijn er niet op uit om 35 Larense en 65 Eemnesser scouts dwars te zitten. Integendeel." Bijvoet heeft moeite met de kwaliteit van het locatieonderzoek en verwacht dat de RvS dat ook gaat vinden.

Joost Gijzel, woordvoerder van Maggy Lekeux, kan opgelucht ademhalen nu het voorstel is goedgekeurd. Hij hoopt dat er snel gebouwd kan worden. "De huidige situatie is nijpend en we staan in tweestrijd", zegt Gijzel. Het huidige onderkomen zou twee tot drie jaar in gebruik zijn, maar: "Nu zijn we acht jaar verder. We moeten investeren."
De levensduur van de gebruikte bouwmaterialen zit erop. Zo is het dakleer uitgedroogd en zijn er op het terrein verzakkingen die aangepakt moeten worden. Hij hoopt dat het bestemmingsplan snel en goed door de juridische sluis wordt geloodst.