Bezoekers laten zich uitgebreid informeren.
Bezoekers laten zich uitgebreid informeren. Foto: Marcel Steinbach

Drukbezochte start verkoop van Amerveld

Eemnes De start-verkoopavond van het Amerveld in de Zuidpolder van Eemnes is succesvol verlopen.

Ruim tweehonderd geïnteresseerden bezochten donderdagavond de bijeenkomst in Grand Café Eemland. In aanwezigheid van wethouder Jan den Dunnen had iedere geïnteresseerde volop gelegenheid om zich door makelaars en bouwers te laten informeren over de achttien woningen in het nieuwe woongebied in Zuidpolder.

Het woningaanbod in het Amerveld bestaat uit achttien koopwoningen van verschillende architectuur met als uitgangspunt het dorpse karakter van Eemnes, in een gebied met veel groen en leefruimte. De helft van de twaalf rij- en hoekwoningen bestaat uit starterswoningen met een vanaf prijs van 188.000 euro V.O.N, waarvoor bijzonder veel belangstelling was.

Perfecte optie

"Ik woon mijn hele leven al in Eemnes en wil hier graag blijven. Voor mij is zo'n starterswoning de perfecte optie", lachte Marja (21). Voor de starterswoningen gelden toewijzingscriteria. Het gevarieerde woningaanbod omvat tevens zes twee-onder-een kapwoningen van verschillende grootte en ontwerp. De aanwezige adviseurs brachten naar wens de financiële mogelijkheden, waaronder de starterslening, in kaart. "Weer een sfeervolle woonwijk, die wordt toegevoegd aan de al prachtige Zuidbuurt", was de tevreden reactie van wethouder Jan den Dunnen.

De bezoekers vormden een mooie mix qua leeftijd en achtergrond. De centrale ligging van Eemnes zorgde ook voor geïnteresseerden van buiten de regio, zoals Utrecht en Amsterdam. "Wij wonen nu in Utrecht en zoeken een woning met rust en ruimte, maar wel met de gemakken die we gewend zijn en vlakbij uitvalswegen", zeggen Sanne (32) en Bas (34).

Marja: 'Ik woon mijn hele leven al in Eemnes en wil hier graag blijven'

Naast de positieve reacties op de ontwerpen en uitstraling van de woningen, was er van de bezoekers veel waardering voor de duurzame en zeer energiezuinige wijze waarop de woningen worden gebouwd. Zonnepanelen, vloerverwarming en hoogwaardige isolatie zorgen voor een energiezuinig huis met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van nul.

Inschrijven kan tot vrijdag 14 juli, 17.00 uur. Bij meerdere gegadigden voor een bepaalde woning of kavel vindt er op maandag 17 juli onder leiding van een notaris een loting plaats. Op www.zuidpoldereemnes.nl staat alle info.