Klaslokaal van weleer.
Klaslokaal van weleer. Foto's: Historische Kring Blaricum

Jarige Bernardusschool na 95 jaar 'still strong'

KBS Bernardusschool in Blaricum bestaat 95 jaar. En dat wordt donderdag 20 juli groots gevierd met een pleinfeest.

Blaricum De Bernardusschool in Blaricum opende in 1922 voor het eerst haar deuren. Toen nog gelegen aan de Kerklaan 16, het huidige gemeentehuis. L.A. van Gils, de heer De Wit en de zusters Coleta en Gemma gaven les aan de vier klassen.

In 2003 verhuisde de Bernardusschool naar het huidige gebouw in het centrum van Blaricum.

Vele Blaricummers hebben goede herinneringen aan de school en iedereen heeft wel een keer bij juf Pauline (van Gils, red.) in de klas gezeten. Zij heeft 45 jaar bij de kleuters voor de groep gestaan. Ondertussen is ze alweer vijf jaar met pensioen. De huidige speelzaal van de kleuters is naar haar vernoemd.
Guus Braakhuis is alweer zes jaar directeur van de Bernardus. Samen met het betrokken team is hij verantwoordelijk voor deze dorpsschool met ambitie, zonder het kleinschalige uit het oog te verliezen.

Op donderdag 20 juli (16.30 tot 19.30 uur) viert de school het jubileum met een pleinfeest. Er is een creatieve markt georganiseerd door de onderbouw en de bovenbouw verzorgt de Kinder Culinair. Daarnaast zijn er gratis crêpes van de Crêpe Expres en er is een bingo met prijzen van de lokale middenstand. De opbrengst van het pleinfeest komt in het potje voor het schoolplein.

Als kers op de taart wordt er door de oudste ex-leerling van de Bernardus tijdens het pleinfeest een beeld onthuld. Dat wordt gemaakt door oud-leerling Dennis van Kraaij. Hij maakt een beeld in het thema van de school en doet dit belangeloos. Marieke Ton zegt namens de organisatie: "Heel super! We hebben zin in het feest en kijken uit naar het nieuwe schooljaar."

De Bernardusschool behoort tot de Alberdingk Thijm Scholen en is een kleinschalige school met aandacht op maat.

'We hebben zin in het feest en kijken uit naar het nieuwe schooljaar'
Luchtfoto van de school aan de Kerklaan.
Zusterhuis met R.K. school.