Kees Verkade aan het werk.
Kees Verkade aan het werk. Foto: Philipe E Silva

Beeldend kunstenaar Kees Verkade exposeert voor Stichting Papageno

Het Papageno Huis in Laren is dit najaar het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling.

Laren Beeldend kunstenaar Kees Verkade (75) exposeert van 27 september tot en met 6 oktober een selectie van zijn werk in de voormalige Villa Dennenoord.

Verkade draagt Stichting Papageno een zeer warm hart toe en zal een gedeelte van de verkoopopbrengst van de expositie dan ook doneren aan het Papageno Huis.

De expositie, getiteld 'Papageno', is exclusief op uitnodiging te bezoeken, met uitzondering van het open weekend op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Tijdens het open weekend opent het Papageno Huis haar deuren voor publiek en is de tentoonstelling van 11.00 tot 17.00 uur op afspraak kosteloos te bezichtigen.

Aanmelden open weekend

Tijdens de expositie 'Papageno' exposeert Kees Verkade een ruime selectie van zijn bronzen beelden, kleurrijke gouaches en zeefdrukken. Kees Verkade zelf is aanwezig om gasten persoonlijk welkom te heten. Rekening houdend met de bewoners van het Papageno Huis en het exclusieve karakter van de expositie, vraagt de organisatie geïnteresseerden zich voor een bezoek in het open weekend aan te melden. Dit kan middels een mail naar de organisatie via peter@creativeart.company.

Over Kees Verkade

Bronzen beelden, kleurrijke gouaches
en zeefdrukken

De in Monaco woonachtige Kees Verkade is een van de bekendste beeldend kunstenaars van Nederland. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag boetseert beeldhouwer Verkade de mens in al zijn facetten, met de nadruk op beweging en emotie.

De thematiek is divers. Kinderen in hun spel, clowns en acrobaten, sporters en dansers in uiterste concentratie, moeders die hun kinderen koesteren of geliefden die zich overgeven aan het geluk. De talloze liefhebbers, verzamelaars en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven hebben Kees Verkade gemaakt tot een zeer gerenommeerd kunstenaar.

Stichting

De door Aaltje en Jaap van Zweden opgezette Stichting Papageno zet zich in om de kwaliteit van leven van jongeren met autisme te verbeteren.

Een van de initiatieven van de stichting is het Papageno Huis, gevestigd aan de Naarderstraat 77 in Laren. Het Papageno Huis haalt de buitenwereld naar binnen. Er is veel aandacht voor integratie en inclusie, kunst en cultuur spelen er de hoofdrol. Het doel is kinderen en jongeren met autisme en aanverwante beperkingen zicht te geven op een betere toekomst en een passende plaats in de samenleving.

Het Papageno Huis in Laren.