Spitzenberger, Ter Steege (l) en Polak.
Spitzenberger, Ter Steege (l) en Polak. Foto: Singer Laren

Toneelstuk 'Terror' is spannende en spraakmakende productie

Laren In Singer Laren is op 7 oktober (20.15 uur) de spannende en spraakmakende productie 'Terror' te zien. Wereldwijd een ongekend succes. Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? In 'Terror' ziet het publiek de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 164 mensen.

Een vliegtuig wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Kuip waar op dat moment Feyenoord-Ajax wordt gespeeld voor 50.000 mensen. Twee F16's worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 50.000 levens te sparen. Is de piloot de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt?
In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege zijn advocaat, Clairy Polak de rechter en het publiek de jury. Na elke voorstelling is er een na-programma over de invloed van terreurdreiging.