Werk van Kees Kerkhof.
Werk van Kees Kerkhof.

Unieke tekeningen van Kees Kerkhof

Eemnes Op het BEL Kantoor aan de Zuidersingel in Eemnes is tot en met 5 september een indrukwekkende tentoonstelling te zien van tekeningen van de Larense kunstenaar Kees Kerkhof.

"Tekenen zit Kerkhof van jongs af aan in het bloed en hij is in staat in trefzekere lijnen een ongekende sfeer neer te zetten", meldt Diana Kostman namens de BEL-Art Kunstcommissie.

Passie

"Binnen zijn oeuvre heeft hij vooral een passie ontwikkeld voor de weergave van de natuur en voor portrettekeningen. Van beide zijn diverse voorbeelden te vinden op de expositie."

Bijzonder zijn de tekeningen die Kerkhof maakte van buschauffeurs tijdens zijn studietijd aan de academie in Amsterdam.

Kans

Kostman: "In de jaren 80 reisde hij dagelijks met de bus van Laren naar Amsterdam, waarbij hij telkens plaatsnam op dezelfde zitplaats schuin achter de chauffeur. Dit gaf hem de kans de verschillende chauffeurs die hij ontmoette te portretteren en dat resulteerde uiteindelijk in een reeks van 130 portretten. Een deel hiervan is op de tentoonstelling te zien."
Kerkhof vindt zijn inspiratie niet alleen in het openbaar vervoer: zo maakt hij ook prachtige sfeertekeningen in café 't Bonte Paard en is hij regelmatig in de Gooise natuur te vinden.

Getalenteerd

"Een bezoek aan deze tentoonstelling is een must voor iedere liefhebber van de tekenkunst. Kees Kerkhof is een zeer getalenteerde tekenaar", verzekert Kostman.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens openingsuren van het BEL Kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes: van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur.

Kunstenaar Wim van Nieuwenhoven jr. (1913 -1989).
Kees Kerkhof.