De jongeren van Dynamic Arts.
De jongeren van Dynamic Arts. Foto: PR

Ludieke inzamelactie 'Parts For Arts' voor Laarder organisatie Dynamic Arts

Stichting Dynamic Arts organiseert op zaterdag 2 september een ludieke inzamelactie voor het opzetten van cursussen voor jonge talenten uit de regio.

Laren Dynamic Arts ziet veel verborgen talent bij de jeugd. "Als hun creatieve capaciteit volledig wordt benut, kunnen zij de toekomst een stuk mooier maken", verzekeren Sean Bogaers en Janine Boot, die de actie samen op touw hebben gezet.

"Geef deze fantastische jongeren de mogelijkheid zich creatief te ontwikkelen en breng uw bruikbare spullen die te mooi zijn om weg te gooien op 2 september tussen 12.00 en 17.00 uur naar 'Parts voor Arts' in gebouw De Scheper aan de Kerklaan 29."

Creatief en sportief

Dynamic Arts is vooral op zoek naar materialen waar jongeren creatief of sportief mee bezig kunnen gaan, zoals teken- en schildermateriaal waaronder kwasten en panelen (MDF of hout). Maar ook computers, sfeerlampen, grote speakers, muziekinstrumenten, beamers, microfoons, dansvloer, springtouwen, hoepels, ballen, work-outgear, judomatten. En - in het kader van niet geschoten is altijd mis - een bus voor creatieve uitjes met de jongeren.
Janine heeft al een donatie gedaan. "Omdat ik gestopt ben met les geven heb ik afgelopen week mijn schildersezels gedoneerd aan Dynamic Arts. De jongeren waren heel blij dat zij nu met professionele materialen aan de slag konden. Ik zag dat ze nog meer spullen konden gebruiken en heb toen een oproep gedaan onder een grote groep kunstenaars uit de BEL-gemeenten om mijn initiatief te volgen."

Oproep

Ze deed een oproep onder haar collega's en adviseerde hen hun atelier op te ruimen en bruikbare teken-, schilder- en boetseerspullen te verzamelen. "Ik kreeg zulke leuke reacties dat ik dacht: ik ga gewoon iedereen in de regio vragen om op te ruimen en in te zamelen. Als betrokken bewoners en ondernemers kunnen wij met deze inzamelingsactie onze jeugd activeren en stimuleren om creatief bezig te gaan", vertelt een enthousiaste Janine Boot.

Janine Boot: 'Ik zag dat ze nog meer spullen konden gebruiken'

Activiteiten

Vanaf september organiseert Dynamic Arts verschillende workshops in De Scheper in de volgende disciplines: breakdance, hiphop, muziek, jongerenpersteam, beats maken, rap en grafisch ontwerp. Naast deze activiteiten is er een vaste inloop waar jongeren kunnen langskomen om te tafeltennissen, gamen, voetballen, basketballen, film kijken of lekker creatief bezig zijn. Het doel is om zo veel mogelijk te faciliteren naar behoefte van de jeugd.

Talent

Dynamic Arts is een stichting die is opgericht door regionale en gevestigde kunstenaars en bouwt bruggen tussen scholen, organisaties, professionals, vrijwilligers en jongeren. Zij wil bijdragen aan de versteviging van een samenleving waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht leeftijd, ras, geslacht, seksualiteit, kleur, godsdienst en taal. Dynamic Arts ziet veel verborgen talenten bij de jeugd. De stichting wil daarom jongeren stimuleren, inspireren en de kans geven om te leren van professionele kunstenaars en artiesten uit de regio. De stichting creƫert samen met deze artiesten een positieve, open leeromgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Een omgeving waar men vrij is om te onderzoeken, te ontdekken, fouten te maken en daarvan te leren.

Verdere informatie is te vinden op de site www.dynamicarts.nl.