De mannen - en dames - van Le Bocque houden wel van een feestje.
De mannen - en dames - van Le Bocque houden wel van een feestje. Foto: Lekker Laren

Patrick van der Schaaf: 'We steken
écht ons nek uit. Dit kost écht geld'

Stichting Le Bocque. Ooit begonnen als mannenkookgroep, maar tegenwoordig organiseren de vijftien Laarders evenementen voor de inwoners van Laren.

Laren Le Bocque liet zich voor het eerst zien tijdens Lekker Laren 2016. Vijftien kerels runden toen een restaurant. Het gros van het gezelschap is ondernemer. "Van Hotelschool-mensen en juristen tot en met een bbq-importeur en de truffelkoning van Nederland", zegt woordvoerder Patrick van der Schaaf. Ze hebben elkaar leren kennen via een herendiner. De jongste is 36 jaar en de oudste 47. Allen wonen in Laren.

Na het experiment op het culinaire evenement werd afgelopen maart een après-ski-event gehouden en op Koningsdag was het feest bij Loetje.

Kleine Brink

En nu organiseren de mannen komend weekend - 9 en 10 september - opnieuw een party voor Laarders. Op het pleintje bij Het Brinkhuis: 'de kleine Brink'. Ook wordt de straat voor de poffertjeskraam erbij betrokken en dus afgesloten.
Dit keer maken Willeke Alberti en Anita Meyer hun opwachting. En rond deze hoogtepunten vindt er van alles plaats.

Le Bocque-burger

De bar opent zaterdag 9 september om 12.00 uur. Er is muziek van een dj, een springkussen voor de kinderen, eten is er van het Visatelier (oesters en garnalenkroketjes), een foodtruck met verse friet en De Gouden Ton organiseert een wijnproeverij. De hobbykoks koken dit keer niet zelf, maar hun Le Bocque-burger ("goede beefhamburger van Berentzen Vlees uit Eemnes met truffel op een heerlijk broodje") is wel verkrijgbaar.
Alberti treedt op tussen 21.00 en 22.00 uur, een dj draait door tot 23.30 uur. Op zondag is Le Bocque vanaf 13.00 uur paraat. Het hoogtepunt van die dag is het miniconcert van Anita Meyer. Zij zingt tussen 17.00 en 17.45 uur. Een dj draait door tot 19.00 uur.

'We hopen het terug te verdienen met de drank- en foodomzet'

Feesten

Waarom dit initiatief? Van der Schaaf: "Voor onze doelgroep gebeurt er te weinig. We willen feesten. Maar hiermee steken we écht ons nek uit. Dit kost écht geld. We hopen het terug te verdienen met de drank- en foodomzet. De hele begroting is 18.000 euro. We lopen ieder een risico. Ook hebben we wat kleinere sponsors. We hopen de kosten eruit te krijgen en natuurlijk hopen we op meer. De opbrengst is voor het goede doel. Alles wat we ophalen, leveren we in. Het goede doel is nog niet bepaald, maar we denken aan een lokaal project. Eerder doneerden we aan het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis en de Stichting Doe een Wens."

Gratis

De toegang tot het feestplein en de optredens is gratis.